Πέμπτη 25 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
364 καλές μέρες

Σε πέντε επιλεγμένες περιοχές τεσσάρων ελληνικών πόλεων, είναι αφιερωμένο το ημερολόγιο για το 1998, του Ομίλου Εταιριών "Ηρακλής". Τα 36 έργα φιλοτέχνησε η ζωγράφος Χρύσα Βέργη και αναφέρονται στην Αθήνα, των σταθμών Λαρίσης και Πελοποννήσου, καθώς και του Ιπποδρόμου στο Φαληρικό Ορμο. Στην Πάτρα, της παραλιακής ζώνης. Στο Βόλο, της κεντρικής περιοχής της πόλης και του λιμένα. Στη Μυτιλήνη της Πάνω Σκάλας.

  • Αφιερωμένο στον μεγάλο μας καραγκιοζοπαίχτη Ευγένιο Σπαθάρη είναι το ημερολόγιο του 1998 που κυκλοφορεί ο Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας.
  • Εικαστικό είναι το καινούριο ημερολόγιο τοίχου που κυκλοφορεί η εταιρία"Φυρογένης". Περιλαμβάνει 12 έργα του ζωγράφου Πέτρου Χατζηπέτρου.Τίτλος τους: "Ψαλμός του εσπερινού".
  • Ενα πρωτότυπο και ιδιαίτερα φροντισμένο ημερολόγιο τσέπης του 1998, κυκλοφόρησε το Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών.Πρόκειται για μια έκδοση αφιερωμένη στον αγώνα κατά του ρατσισμού, η οποία περιλαμβάνει 80 φωτογραφίες που αντιστοιχούν στις 12 θεματικές ενότητες του ημερολογίου (ρατσισμός, μιλιταρισμός, εθνικισμός, φασισμός, κοινωνικός αποκλεισμός, αλλοδαποί, τσιγγάνοι, μειονότητες, μετανάστριες, διακρίσεις, αποδοχή και διεθνισμός). Οι περισσότερες φωτογραφίες που κοσμούν το αντιρατσιστικό αυτό ημερολόγιο, είναι γνωστών Ελλήνων και ξένων φωτογράφων. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν για τη στήριξη του "Στεκιού των Μεταναστών" που λειτουργεί στον 1ο όροφο του κτιρίου της οδού Βαλτετσίου 35 στα Εξάρχεια.
  • Με τίτλο "Αντικαταθλιπτικό Ημερολόγιο" κυκλοφόρησαν φέτος την ατζέντα τους οι εκδόσεις "Περίπλους".Το ημερολόγιο ισορροπεί αισθητικά ανάμεσα στο μοντέρνο και το παραδοσιακό και κοσμείται από σειρά χιουμοριστικών σχεδίων που προέρχονται από ελληνικά και ευρωπαϊκά ημερολόγια του περασμένου αιώνα. Ανθολογούνται οι ποιητές: Αν. Φατσέας, Λ. Αλεξίου, Α. Χριστόπουλος, Κ. Σκόκος, Γ. Κακουλίδης, Γ. Σούρεις, Α. Λασκαράτος κ.ά.
  • Χιούμορ και Σάτιρα είναι το θέμα που επέλεξε ο Ιανός για το νέο του ημερολόγιο 1998. Στο ημερολόγιο, που είναι διαστάσεων 12.5χ17.5εκ., με σκληρό εξώφυλλο, κάθε εβδομάδα αντικρίζεται με ένα κείμενο πεζό ή ποιητικό, που είτε είναι χιουμοριστικό ή σατιρικό, είτε αναφέρεται στο χιούμορ και τη σάτιρα.
  • Τις πόλεις της φαντασίας, όπως αυτές εμφανίζονται σε πίνακες, χειρόγραφα και τοιχογραφίες της ελληνιστικής και βυζαντινής τέχνης, έχει σαν θέμα του το ημερολόγιο 1998 που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Ελληνικά Γράμματα".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ