Πέμπτη 1 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η... μηχανή

"Και ξέρετε τι έγινε με τις ιδιωτικές εταιρίες, που πήραν τα έργα; Εγινε αυτή η αποικιοκρατική σύμβαση - με τον κ. Γείτονα και τον κ. Ρωμαίο - με το"Αττικό Μετρό", την Εγνατία Οδό κλπ, εισέπραξαν από την αρχή του χρόνου τεράστια ποσά - κάπου 60 δισεκατομμύρια πήρε το "Αττικό Μετρό" για όλο το 1997. Και τι τα κάνανε; Τα κατέθεσαν στην Εμπορική. Το ίδιο και η Εγνατία, περίπου 80 δισεκατομμύρια πήρε. Το ίδιο κάνουν και οι Νομαρχίες. Μα έτσι δίνεις νέο χρήμα στην αγορά, τροφοδοτείς τον πληθωρισμό. Επρεπε να δοθούν τμηματικά, ανάλογα με την πρόοδο των έργων...

...Γιατί το κάνουν; Ξέρω γω; Διότι έτσι συμφέρει τους εργολάβους, διότι δεν έχουν μυαλό, διότι παίρνουν μίζες - κάτι απ' αυτά".

Ποιος τα λέει όλ' αυτά; Ο Βασίλης Κεδίκογλου, πρόσφατα αποπεμφθείς από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, σε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στο τελευταίο τεύχος του "Αντί".

Εμείς έχουμε να κάνουμε δυο μόνο επισημάνσεις.

Η πρώτη: Θα ήταν πολύ καλύτερο και πολύ περισσότερο αποτελεσματικό, να τα έλεγε όλ' αυτά πριν αποπεμφθεί.

Και η δεύτερη: Ακόμη και τα μισά, από τα 60 δισεκατομμύρια, να κατατέθηκαν για το 1997 σε μια τράπεζα, πρέπει να απέφεραν στον "δικαιούχο" το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 3 τουλάχιστον δισεκατομμυρίων δραχμών από τόκους.

Μα την αλήθεια, ωραία "μηχανή", για να κερδίζει κανείς σίγουρα και μπόλικα λεφτά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ