Κυριακή 4 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΣΩΠΟ
Νταβίντ Λεβί

Επιμένει στην απειλή του περί παραίτησης από την κυβέρνηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου ο υπουργός Εξωτερικών, Νταβίντ Λεβί, σε περίπτωση που ψηφιστεί ως έχει ο προϋπολογισμός του 1998. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έχει αποδυθεί σε έναν αγώνα δρόμου να γεφυρώσει τις διαφορές στους κόλπους της κυβέρνησής του.

Ο Νταβίντ Λεβί έχει, επανειλημμένως, απειλήσει τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου με παραίτηση από τα υπουργικά του καθήκοντα και με αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό εξαιτίας των σοβαρών διαφωνιών του σχετικά με την ισραηλινή πολιτική απέναντι στην "ειρηνευτική διαδικασία" με τους Παλαιστινίους. Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, από την πλευρά του, ευελπιστεί ότι μέχρι τις 5 του Γενάρη, οπότε και επανέρχεται προς συζήτηση στο Κοινοβούλιο ο προϋπολογισμός, θα καταφέρει να κατευνάσει τον Ντ. Λεβί, που ζητά αύξηση των κοινωνικών δαπανών.

Η παραμονή, όμως, του Λεβί στην ισραηλινή κυβέρνηση δε μοιάζει ικανή να λύσει τα προβλήματα του Ισραηλινού πρωθυπουργού, έστω και αν του εξασφαλίζει έναν ισχυρό υποστηρικτή της συνέχισης της "ειρηνευτικής διαδικασίας" με τους Παλαιστινίους. Ο υπουργός Οικονομικών, Γιαακόβ Νιμάν, απειλεί με παραίτηση σε περίπτωση που αλλάξει ο προϋπολογισμός και οι ακροδεξιοί συγκυβερνώντες απειλούν με αποχώρηση σε περίπτωση που γίνει η όποια παραχώρηση προς τους Παλαιστινίους. Πολλά ανώτερα στελέχη στο κόμμα Λικούντ του Νετανιάχου θεωρούν ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την ισραηλινή κυβέρνηση και υποστηρίζουν ότι μέχρι τις 31 του Μάρτη, οπότε και λήγει η προθεσμία εφαρμογής του νέου προϋπολογισμού, πολλές εξελίξεις θα έχουν δρομολογηθεί στην πολιτική σκηνή του Ισραήλ.

Ε. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ