Τρίτη 6 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οπλοστάσιο στα χέρια της μαφίας

Οπλοστάσιο ικανό να εξοπλίσει ολόκληρο λόχο εντόπισε προχτές η ΕΛΑΣ στο Δίον Πιερίας. Τα όπλα βρέθηκαν στο σπίτι και στο χοιροστάσιο της Ντόνα Γουίλκινς - Καλτσά, 42 χρόνων, συζύγου του Γιώργου Καλτσά. Σύμφωνα με την Ασφάλεια, ο τελευταίος ανήκε σε συμμορία που δολοφονούσε κατά παραγγελία και βρέθηκε πρόσφατα δολοφονημένος σε περιοχή της Βοιωτίας.

Στην έρευνα που έγινε κατασχέθηκαν δέκα αντιαρματικές ρουκέτες, δυο οπλοπολυβόλα, εφτά τουφέκια, δυο εκτοξευτήρες ρουκετών, δυο υποπολυβόλα και 65 χειροβομβίδες. Επίσης εφτά κιλά γεμίσματα πυροκροτητών, 300 πυροκροτητές, τρεις πυροσωλήνες χειροβομβίδων, 153 πλακούντες με εκρηκτική ύλη ΤΝΤ των 200 γραμμαρίων, 130 μέτρα βραδύκαυστο σχοινί, χιλιάδες φυσίγγια, γεμιστήρες, φυσιγγιοθήκες, σιγαστήρες κλπ.

Τα όπλα προέρχονται από τις αποθήκες του αλβανικού στρατού που λεηλατήθηκαν πέρσι κατά τη διάρκεια της εξέγερσης. Οι αστυνομικοί είναι προβληματισμένοι και δεν μπορούν να εξηγήσουν για ποιο λόγο άνθρωποι του υποκόσμου είχαν εφοδιαστεί με βαριά όπλα.

Το οπλοστάσιο ανακαλύφθηκε τυχαία κατά τη διάρκεια επιχείρησης για τη σύλληψη δυο Αλβανών λαθρομεταναστών που εμπορεύονταν χασίς. Οι αστυνομικοί έπιασαν τους Σκέρντι Περικλίου και Ιλιρ Ρότζι με έντεκα κιλά χασίς.

Ο αδελφός του Γιώργου Καλτσά, Βασίλης που σκοτώθηκε σε τροχαίο πριν λίγες μέρες, μετά την απόδρασή του από τις φυλακές είχε καταφύγει στην Αλβανία. Σύμφωνα με πληροφορίες, τη μέρα που έγινε το τροχαίο είχε πάει σε κρησφύγετό του στη Χαλκιδική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ