Σάββατο 10 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΜΕΝ - "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ" καλούν στην απεργία

Να πρωτοστατήσουν στην οργάνωση και επιτυχία της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Πέμπτη στις 15 Γενάρη,καλούν όλους τους ναυτεργάτες η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού και η Πανελλήνια Ενωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής"Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ".

Σε κοινή τους ανακοίνωση τα δυο σωματεία τονίζουν ότι οι ναυτεργάτες πρέπει να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία δίνοντας σ' αυτήν ουσιαστικό περιεχόμενο και διεκδικώντας: Κατάργηση των εξοντωτικών μέτρων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Κατοχύρωση του δικαιώματος στη δουλιά. Αμεση απορρόφηση των ανέργων. Χτύπημα του δουλεμπορικού κυκλώματος. Ριζική αναδιοργάνωση του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας.Ανάκληση του κανονισμού 3577/92 της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με τον οποίο έχει δρομολογηθεί η κατάργηση του Καμποτάζ της Ακτοπλοϊας. Αναβάθμιση μισθών και συντάξεων και την κατάργηση των φορομπηχτικών κυβερνητικών μέτρων. Προστασία και τη διεύρυνση των ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, αναβάθμιση του Οίκου Ναύτου και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Επέκταση του 1264/82 στο χώρο των ναυτεργατών, τον εκδημοκρατισμό του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, την αλλαγή της κατάστασης στην ΠΝΟ, καθώς και τον εκδημοκρατισμό της ναυτικής νομοθεσίας.

- Τη Δευτέρα, 12 του μήνα, στα δικαστήρια του Πειραιά εκδικάζεται η προσφυγή που έχουν κάνει τα σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ,με την οποία ζητούν την ακύρωση του νόθου συνεδρίου της ΠΝΟ. Τα δυο σωματεία τονίζουν στην ανακοίνωσή τους ότι η παρουσία των ναυτεργατών στα δικαστήρια είναι επιβεβλημένη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ