Σάββατο 10 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επιστολή ΓΣΕΕ για το φορολογικό

Επικαλούμενη τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης στον... "κοινωνικό διάλογο", για "προστασία του διαθέσιμου εισοδήματος των μισθωτών και συνταξιούχων", η ΓΣΕΕ επισημαίνει σε επιστολή της προς την κυβέρνηση, ότι το φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε δε συμβάλλει "στην αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης".

Οπως σημειώνεται στην επιστολή, που στάλθηκε στον πρωθυπουργό και στον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, η διάταξη για την τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας "απέχει πολύ από το αίτημα απόδοσης κοινωνικής δικαιοσύνης". Επίσης σημειώνεται ότι δεν έγινε δεκτό το αίτημα για αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 2 εκατ. δραχμές.

Για το νέο, απαράδεκτο, σύστημα παρακράτησης φόρων η ΓΣΕΕ σημειώνει απλώς ότι παραμένει άδικο για τους μισθωτούς με οικογενειακές υποχρεώσεις "παρά τις οριακές βελτιώσεις"!

ΕΚ Αγρινίου

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου "εκφράζει την αντίθεσή του στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που κατέθεσε πρόσφατα στη Βουλή η κυβέρνηση, παρ' όλες τις προηγούμενες δεσμεύσεις της ότι δε θα παρθούν άλλα φορομπηχτικά μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων και ιδιαίτερα των εργαζομένων".

Η συνδικαλιστική οργάνωση καλεί τους εργαζόμενους να απορρίψουν τα νέα φορομπηχτικά μέτρα και τονίζει ότι είναι "άμεση η ανάγκη κοινής δράσης των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην πολιτική άγριας λιτότητας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης που επιβάλλει η κυβέρνηση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ