Σάββατο 17 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ, ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΟΡΑΜΑ!
ΤΕΛΙΚΗ ΕΦΟΔΟΣ
κατά της κοινωνικής πρόνοιας

Τη συρρίκνωση των δημόσιων υπηρεσιών πρόνοιας και την ιδιωτικοποίηση βασικών υπηρεσιών, για την οικογένεια, το παιδί, τους ηλικιωμένους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες αποφάσισε χθες το υπουργικό συμβούλιο

Η απόφαση για την τελική έφοδο στις δημόσιες υπηρεσίες πρόνοιας που απέμειναν, πάρθηκε στο χτεσινό Υπουργικό Συμβούλιο. Το σύνθημα έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης δηλώνοντας ότι το "σύστημα είναι αναποτελεσματικό και σπαταλά πόρους" και θα υλοποιηθεί σύντομα με νομοσχέδιο.

Η πεμπτουσία των αποφάσεων συμπυκνώνεται στην κατάργηση των μισών υπηρεσιών πρόνοιας και στην ταυτόχρονη υποταγή στις επιδιώξεις της ΕΕ. Δυο μεγάλοι οργανισμοί πρόνοιας της μεταπολεμικής Ελλάδας - ο Εθνικός Οργανισμός και το ΠΙΚΠΑ - συγχωνεύονται και μετεξελίσσονται σε επιτελικό οργανισμό εφαρμογής... πιλοτικών προγραμμάτων! Ταυτόχρονα η κυβέρνηση προσπαθεί να μεταθέσει το οικονομικό βάρος των ελάχιστων υπηρεσιών πρόνοιας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και αναγορεύει σε μέγα ευεργέτη των ευπαθών ομάδων τους ποικιλώνυμους φιλάνθρωπους και τον ιδιωτικό τομέα.

Οι βασικές κατευθύνσεις του νομοσχεδίου για την πρόνοια, βρίσκονται στη λογική της παραπέρα συρρίκνωσης των δημόσιων υπηρεσιών πρόνοιας και της ιδιωτικοποίησης μιας σειράς βασικών υπηρεσιών για την οικογένεια, το παιδί τους ηλικιωμένους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  21

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ