Πέμπτη 22 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΛΟΣ
Μεγαλειώδες μαθητικό συλλαλητήριο

Χιλιάδες μαθητές των Λυκείων και Γυμνασίων του Βόλου - τα οποία βρίσκονται υπό κατάληψη - αλλά και γονείς τους, καθηγητές και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, πραγματοποίησαν χτες μεγαλειώδες συλλαλητήριο, απαιτώντας την κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου και δηλώνοντας ότι τα σχέδια της κυβέρνησης για διάλυση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης, δε θα περάσουν. Η συγκέντρωση έγινε με απόφαση του νεοσύστατου Συντονιστικού Λυκείων Βόλου στη Νομαρχία της πόλης και ακολούθησε εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

"Οχι παιδεία για λίγους και εκλεκτούς, αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς", "Η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται, δικαίωμά μας είναι, με αγώνες κατακτιέται", "Δώστε λεφτά για την παιδεία, πουλήστε κάνα πύραυλο να πάρουμε βιβλία", ήταν μερικά από τα συνθήματα που κυριάρχησαν.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές επέστρεψαν στη Νομαρχία όπου και επέδωσαν το ψήφισμα της κινητοποίησης. Μετά το τέλος της διαδήλωσης οι μαθητές κάλεσαν όλους τους εκπαιδευτικούς φορείς και τους εργαζόμενους να παλέψουν όλοι μαζί μέσα από ένα ευρύ μέτωπο ώστε να μην συμβιβαστούν με τις επιλογές της κυβέρνησης και να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή για όλους. Δήλωσαν επίσης, ότι έχουν συνείδηση για τα οξυμένα προβλήματα που γεννούν τα νέα μέτρα για την παιδεία, αφού τη μετατρέπουν σε εμπόρευμα και μόνο όσοι θα έχουν, θα μπορούν να την "αγοράζουν", ενώ με δυναμικούς, πολύμορφους αγώνες θα παλέψουν για την τελικήανατροπή του αντιεκπαιδευτικού νόμου.

Οι μαθητές αγωνίζονται και απαιτούν την ενίσχυση και αναβάθμιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Δηλώνουν, την αντίθεσή τους στα τεστ της Α Λυκείου, στη λιτότητα και στον αυταρχισμό που παρατηρείται στα σχολεία, στις προσπάθειες διάλυσης των μαθητικών συμβουλίων, στη διάλυση των ΤΕΛ, στην ιδιωτικοποίηση της τεχνικής - επαγγελματικής εκπαίδευσης. Απαιτούν 15% από τον κρατικό προϋπολογισμό για την παιδεία, καθώς επίσης να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες σε υλικοτεχνική υποδομή στα σχολεία του νομού όπως σε αίθουσες, εργαστήρια, εξοπλισμό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα ξανά στο δρόμο του αγώνα (2000-11-08 00:00:00.0)
"Μαθητικά ποτάμια" στις τέσσερις πρωτεύουσες (1998-11-27 00:00:00.0)
Οι μαθητές αντεπιτίθενται (1998-11-15 00:00:00.0)
Συντονισμένη δράση κατά του αντιεκπαιδευτικού νόμου (1998-02-24 00:00:00.0)
Με νέο αέρα μπροστά στους νέους αγώνες (1998-02-14 00:00:00.0)
Οι μαθητές διεκδικούν (1997-10-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ