Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σήμερα ξανά στο δρόμο του αγώνα

Στο δρόμο του αγώνα κατεβαίνουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι οι μαθητές των ημερήσιων σχολείων Θεσσαλονίκης , ακολουθώντας το δρόμο των συμμαθητών τους σε άλλες περιοχές της χώρας και διεκδικώντας αύξηση των δαπανών για την παιδεία, κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων της κυβέρνησης και την καθιέρωση ενιαίου 12χρονου υποχρεωτικού δημόσιου και δωρεάν σχολείου για όλους. Μέσα από το σημερινό συλλαλητήριο στο Αγαλμα του Βενιζέλου μαθητές Ενιαίων Λυκείων και ΤΕΕ θα απαιτήσουν παιδεία χωρίς ταξικούς φραγμούς, μόρφωση και δουλιά με δικαιώματα για όλους.

Οι μαθητές, που δύο μήνες τώρα βιώνουν την εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, αναγκαζόμενοι να κάνουν μάθημα χωρίς βιβλία, καθηγητές, εργαστήρια, καλούν σε αγωνιστικό συντονισμό όλους τους φορείς της εκπαίδευσης, γονείς και καθηγητές, προκειμένου ενωμένα να αποκρούσουν την επίθεση που διεξάγεται στο δικαίωμα στη μόρφωση.

Ο «Ευκλείδης» της τριπλοβάρδιας

Στο μεταξύ χτες μαθητές, γονείς, καθηγητές πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σχολικό συγκρότημα των ΤΕΕ του «Ευκλείδη», απαιτώντας να ολοκληρωθούν οι κτιριακές εργασίες συντήρησης και επέκτασης, ώστε να λειτουργήσουν επιτέλους σε δύο βάρδιες τα σχολεία. Με πρωτοβουλία της Α` ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης εκφράστηκε μέσα από τη χτεσινή συγκέντρωση η αγωνία για την υπολειτουργία των ΤΕΕ και γενικότερα. Μια και χρόνο με το χρόνο επιβεβαιώνεται η εκτίμηση πως τα ΤΕΕ αποτελούν το σχολείο της εγκατάλειψης, αφού ανύπαρκτος παραμένει ο εργαστηριακός εξοπλισμός, σημαντικές είναι οι ελλείψεις σε βιβλία και διδακτικό προσωπικό.

  • Εξάλλου σε κατάληψη έχουν προχωρήσει εδώ και μέρες οι μαθητές του 1ου και 2ου ΤΕΕ Πτολεμαΐδας, με βασικό αίτημα την κατάργηση των Νομαρχιακών Εξετάσεων και την άμεση κάλυψη των σημαντικών ελλείψεων σε βιβλία, καθηγητές, εργαστήρια. Ενώ ιδιαίτερο αίτημα των μαθητών αποτελεί η ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου, αφού αυτό στο οποίο στεγάζονται είναι ετοιμόρροπο και ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τη θέρμανση. Χτες και οι μαθητές του 3ου Ενιαίου Λυκείου Πτολεμαΐδας προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου τους, με αίτημα την κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων και την αύξηση των δαπανών για την παιδεία.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ