Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ
Συνεχίζει αγωνιστικά

Από τον Αννα στον Καιάφα και από τον ΟΕΕΚ στο υπουργείο Παιδείας είναι αναγκασμένοι να πηγαινοέρχονται οι σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ, προκειμένου να συναντηθούν με κάποιον... αρμόδιο, που θα δώσει υπεύθυνες απαντήσεις στα προβλήματά τους και θα δεχτεί να συζητήσει τα αιτήματά τους.

Ετσι και χτες το πρωί - αφού είχαν προχωρήσει, πριν ένα μήνα σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΕΕΚ και κάποιος «αναρμόδιος» τους παρέπεμψε στο υπουργείο Παιδείας - ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας , έχοντας σκοπό να συναντηθούν οι σπουδαστές με τον υπουργό και να συζητήσουν τα αιτήματά τους. Ο υπουργός δεν ήταν εκεί για να τους... δεχτεί, «υπεύθυνος για την κατάρτιση δεν υπάρχει στο υπουργείο» και οι σπουδαστές συναντήθηκαν για άλλη μια φορά με έναν αναρμόδιο. Τον Κων. Δελίδη, Ειδικό Γραμματέα για τα ΤΕΙ!

Οι σπουδαστές μίλησαν για τα αιτήματά τους στον Κων. Δελίδη, ο οποίος έσπευσε να δηλώσει αναρμόδιος, να τους παραπέμψει στον Παν. Μαΐστρο, πρόεδρο του ΟΕΕΚ και να δώσει... συμβουλές προς τα μέλη του Συλλόγου «για τον τρόπο και τη σοβαρότητα που πρέπει να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα». Μάλιστα, σε μια προσπάθεια να δείξει καλή θέληση, μίλησε τηλεφωνικά με τον Παν. Μαΐστρο σχετικά με την κατάργηση των διδάκτρων, την κάλυψη των εξόδων για τα αναλώσιμα από το δημόσιο, την άμεση κάλυψη των προβλημάτων υλικοτεχνικής υποδομής, την παροχή δωρεάν συγγραμμάτων και την πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, δηλαδή τα αιτήματα του Συλλόγου.

«Εμείς μιλάμε για κατάργηση των διδάκτρων και εκείνοι προσπαθούν να τα συζητήσουν τηλεφωνικά! Ο υπεύθυνος, ο ανεύθυνος και εμείς οι παθόντες. Ετσι μας αντιμετωπίζουν, άτομα διά βίου εκπαιδευόμενα», τόνισε μετά τη συνάντηση η Ελένη Καρανάσιου, μέλος του Συλλόγου. Ενώ η Γιούλη Αγγελοπούλου επισήμανε ότι «μας δέχτηκαν με έναν τρόπο σχεδόν ειρωνικό. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ακόμα πιο δυναμικά, μιλώντας με σπουδαστές των ΙΕΚ, συγκροτώντας επιτροπές σε κάθε σχολή».

«Ο Σύλλογος θα κλιμακώσει τη δράση του απαιτώντας μια συνάντηση και συζήτηση επί της ουσίας με τον αρμόδιο. Τα προβλήματά μας είναι σοβαρά και δεν μπορούν να μας δώσουν λύση οι αναρμόδιοι», υπογράμμισε ο Μανούσος Γεωργόπουλος.

Πρέπει να απαντήσουμε δυναμικά

Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν και οι σπουδαστές των Δημοσίων ΙΕΚ, επισημαίνει και ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Πάτρας. «Κύριο αίτημά μας είναι η ολοκληρωμένη επαγγελματική εκπαίδευση, δημόσια, δωρεάν κι όχι αποσπασματική», επισημαίνει ο Σύλλογος και προσθέτει πως «όλα αυτά που συμβαίνουν στα ΙΕΚ δεν είναι τυχαία. Πρέπει να απαντήσουμε δυναμικά».

Ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Πάτρας δηλώνει τη συμμετοχή του στο αυριανό πανεργατικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πλ. Ολγας), καθώς και τη συμμετοχή του στο γιορτασμό του Πολυτεχνείου μαζί με τη Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πάτρας. Ο Σύλλογος προσανατολίζεται στο τέλος του μήνα για εκλογές και ανάδειξη ΔΣ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Είκοσι σπουδαστές απειλούνται με διακοπή των σπουδών...(2010-10-27 00:00:00.0)
Τους κάνουν «μπαλάκι» για το δικαίωμα στη μόρφωση(2001-02-08 00:00:00.0)
Θα πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας(2000-10-19 00:00:00.0)
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ(2000-09-05 00:00:00.0)
Δε θα φιμώσουν τη φωνή μας!(1999-12-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ