Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
Η προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών συνεχίζεται

Συνεχίζεται η προσπάθεια τρομοκράτησης με κλήσεις σε απολογία μαθητών που συμμετείχαν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση το προηγούμενο διάστημα. Ενα νέο τέτοιο κρούσμα εκδηλώθηκε χτες στο Λουτράκι, όπου καλούνται κατεπειγόντως να απολογηθούν, εντός 48 ωρών, οι μαθητές από το περσινό 15μελές μαθητικό συμβούλιο του ΤΕΕ Λουτρακίου. Η κλήση αυτή γίνεται από την πταισματοδίκη Κορίνθου Σταυρούλα Μανίκα και κατηγορία που αντιμετωπίζει το 15μελές μαθητικό συμβούλιο είναι αυτή της «διατάραξης οικιακής ειρήνης» (παράβαση του άρθρου 334 παρ. 3 του Ποινικού Κώδικα). Να σημειωθεί ότι δεν έχει ανακοινωθεί στους μαθητές ποιος τους άσκησε τη μήνυση.

«Η κυβερνητική πολιτική των "ιδιώνυμων", της τρομοκρατίας και του αυταρχισμού ξανακτυπά, αποκαλύπτοντας πίσω από το ιλουστρασιόν περιτύλιγμα της "κοινωνίας της γνώσης", το αντιδραστικό της πρόσωπο, που μόνο με τη χούντα των συνταγματαρχών μπορεί να συγκριθεί», τονίζει σε ανακοίνωση το Νομαρχιακό Συμβούλιο Κορινθίας της ΚΝΕ. Επισημαίνει μάλιστα ότι η απολογία γίνεται ενόψει των μαθητικών εκλογών, για την υλοποίηση των αποφάσεων των γενικών συνελεύσεων.

Τονίζει δε ότι το κράτος - αστυνόμος, το σχολείο - φυλακή καταδικάστηκαν και καταδικάζονται με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο: «Οι κινητοποιήσεις που ξεδιπλώνονται και φέτος στα ΤΕΕ το αποδεικνύουν. Ο λαός και η νεολαία δεν μπαίνουν στο γύψο. Κανένας εισαγγελέας, κανένα μαθητοδικείο, καμιά φασιστική μεθόδευση δεν μπορεί να φιμώσει το δίκιο της νεολαίας που μάχεται για ζωή, παιδεία, δημοκρατία».

«Στο δρόμο του Νοέμβρη θα πορευτούμε ξανά. Εστία αντίστασης και ανυπακοής, κάθε σχολείο. Με συλλογικούς, οργανωμένους αγώνες οι μαθητές, με τους εργαζομένους, τους γονείς θα δυναμώσουν την πάλη τους. Θα συναντηθούμε σε ένα πλατύ Μέτωπο Παιδείας για να σπάσει η αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και ο αυταρχισμός. Ετσι θα κατακτήσουμε το σχολείο που μας αξίζει, το ενιαίο 12χρονο βασικό σχολείο για όλους. Ετσι θα δικαιώσουμε το σύνθημα "ψωμί - παιδεία - ελευθερία"», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στον Πύργο

Κατάληψη του ΤΕΕ Πύργου πραγματοποιούν από προχτές Δευτέρα οι μαθητές του σχολείου, απαιτώντας να σταλθούν άμεσα τα βιβλία, να καλυφθούν οι ανάγκες σε εργαστηριακό εξοπλισμό, αλλά και να καταργηθούν οι εξετάσεις σε πανελλαδικό και νομαρχιακό επίπεδο.

Χτες δεύτερη μέρα της κατάληψης και τους καταληψίες μαθητές επισκέφτηκε ο προϊστάμενος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Μάσιας. Αντί όμως να ακούσει τα αιτήματά τους, ο κ. Μάσιας, έβγαλε το «λόγο» του προς μαθητές και στη συνέχεια χωρίς να καθίσει να τους ακούσει έφυγε άρον - άρον για το γραφείο των καθηγητών. Και εκεί επαναλήφτηκε το ίδιο σκηνικό. Αφού υπερασπίστηκε στους καθηγητές την κυβερνητική πολιτική που ακολουθείται για την τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση, έφυγε χωρίς να τους αφήσει να μιλήσουν. Ο σύλλογος καθηγητών του σχολείου εκφράζει τη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα των μαθητών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιδράσεις για τη δίκη των 77 μαθητών(2003-03-08 00:00:00.0)
Κινητοποιούνται οι μαθητές(2002-11-29 00:00:00.0)
Κλήσεις προς απολογία σε μαθητές και γονείς(2000-12-20 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τη δίωξη(2000-11-11 00:00:00.0)
Είναι εδώ και συνεχίζουν...(2000-11-10 00:00:00.0)
Στάση εργασίας για τους διωκόμενους μαθητές(2000-05-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ