Τετάρτη 8 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΛΜΕ
Να σταματήσει η «βιομηχανία διώξεων» μαθητών - καθηγητών

Τη «βιομηχανία διώξεων» μαθητών και εκπαιδευτικών που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, κατήγγειλε χτες η ΟΛΜΕ, επαναλαμβάνοντας το αίτημα για κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα βρίσκονται σε εξέλιξη διώξεις 19 εκπαιδευτικών και 114 μαθητών για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές επιλογές της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, στην Καρδίτσα 2 μαθητές παραπέμπονται σε δίκη και 5 σε απολογία, στην Αθήνα 31 μαθητές σε δίκη και 6 σε απολογία, στο Βόλο 40 μαθητές σε δίκη, στη Ρόδο 15 μαθητές σε απολογία και στη Λαμία 15 μαθητές σε απολογία. Οι 30 μαθητές του 8ου Γυμνασίου - Λυκείου Αθήνας, που αποτελούσαν τα μέλη των 15μελών μαθητικών συμβουλίων και παραπέμπονται σε δίκη στις 28 Νοέμβρη με την κατηγορία της παράνομης κατάληψης των χώρων των σχολείων και παρεμπόδισης της ομαλής τους λειτουργίας το Δεκέμβρη του 1998.

Οι παραπάνω διώξεις εντάσσονται στο κλίμα αυταρχισμού που επιστρατεύτηκε, με στόχο να επιβάλει την καταδικασμένη στις συνειδήσεις «μεταρρύθμιση». Η ΟΛΜΕ κατήγγειλε με κατηγορηματικό τρόπο ιδιαίτερα τις διώξεις των μαθητών, με κατασκευή κατηγοριών όπως είπαν χαρακτηριστικά, που όπως επισημάνθηκε στόχο έχουν να τους αποτρέψουν από τη συλλογική διεκδίκηση.

Τα παραπάνω κατήγγειλε χτες η ΟΛΜΕ με αφορμή τη δίωξη του μέλους του ΔΣ της Ομοσπονδίας Χρ. Ζαγανίδη για τη συμμετοχή του το 1998 στις κινητοποιήσεις ενάντια στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ όταν ήταν πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας. Η ΟΛΜΕ κηρύσσει 24ωρη απεργία για τους καθηγητές στο Νομό Ηλείας αύριο Πέμπτη 9 Νοέμβρη που είναι και η μέρα της δίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ