Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Είναι εδώ και συνεχίζουν...

Διεκδικούν βιβλία, καθηγητές, εργαστηριακό εξοπλισμό, ειδικότητες ακόμα και καρέκλες (το παράδειγμα είναι υπαρκτό στο ΤΕΕ Πύργου). Ο λόγος για τους μαθητές και ιδιαίτερα τους μαθητές που «φοιτούν» στα υποβαθμισμένα Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια, που έχουν «ξεκινήσει» μαθήματα εδώ και δύο μήνες.

Ομως, έχουν ξεκινήσει και οι πολύμορφες κινητοποιήσεις. Συμβολικές καταλήψεις, πορείες, παραστάσεις διαμαρτυρίας. Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας ως συνήθως κωφεύουν στα δίκαια αιτήματά τους. Δεν τους στέλνει ούτε βιβλία στα σχολεία, ούτε καθηγητές, αλλά ούτε και τις καρέκλες που χρειάζονται... αν μη τι άλλο για να κάθονται. Τους βλέπουν όμως που κινητοποιούνται. Εδώ και τρία χρόνια από την εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής «μεταρρύθμισης», το μαθητικό κίνημα έχει φουντώσει, είναι συντονισμένο και δυναμικό. Και αυτό είναι που τρομοκρατεί την κυβέρνηση. Γι' αυτό στέλνει τους εισαγγελείς και την αστυνομία στα σχολεία, στέλνει μαθητές στα δικαστήρια και τους δικάζει, στα σχολεία της Πάτρας, του Λουτρακίου, της Πτολεμαΐδας, της Δραπετσώνας και αλλού.

Φαίνεται ότι το μοναδικό πράγμα που λειτουργεί σ' αυτόν τον τόπο, είναι ο κατασταλτικός μηχανισμός. Να δούμε πότε επιτέλους, θ' αρχίσει να λειτουργεί έτσι όπως πρέπει και το ελληνικό σχολειό. Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν: Οι μαθητές δεν πτοούνται. Είναι εδώ και συνεχίζουν...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ