Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
Χριστιανικές «κολακείες» προς μαθητές... .

Με συνθήματα και πολύ «χαβαλέ» υποδέχτηκαν χτες οι μαθητές της Βαρβακείου Σχολής τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Παρά τις προτροπές των μαθητών που επαναλάμβαναν το σύνθημα «Χριστόδουλε σε πάμε, ποτέ δε σε ξεχνάμε», ο αρχιεπίσκοπος αρνήθηκε να πει ανέκδοτο για να μη δώσει τροφή στα τηλεοπτικά κανάλια. Ωστόσο, το ανέκδοτο το αντικατέστησε με τις κολακείες που απηύθυνε στους μαθητές. Σήμερα, είπε, μου πήρατε την καρδιά και θα φύγω χωρίς καρδιά. Είσαστε, πρόσθεσε, η ελπίδα μας και η απαντοχή μας. Με τέτοια παιδιά αυτός ο τόπος δεν πρόκειται να χαθεί ποτέ.

Στο μεταξύ το άλλο «ανέκδοτο» αυτό των ταυτοτήτων, είχε χτες νέα εξέλιξη. Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων απέκλεισε το ενδεχόμενο να μπορεί κάποιος να γράψει το Χ.Ο. (Χριστιανός Ορθόδοξος) δίπλα στην υπογραφή του που θα υπάρχει στο νέο δελτίο ταυτότητας. Η Αρχή γνωμάτευσε επί του θέματος αυτού μετά από σχετικό αίτημα του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Αφορμή αποτέλεσαν τα διάφορα περιστατικά που σημειώθηκαν κατά την έκδοση των νέων δελτίων. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει σχετική προτροπή από την Ιεραρχία ως μια μορφή καταστρατήγησης της αφαίρεσης της αναγραφής του θρησκεύματος από τις νέες ταυτότητες.

Ειδικότερα αποφασίστηκε ότι δεν μπορεί κάποιος να σημειώνει με οποιονδήποτε τρόπο στην ταυτότητά του αν είναι χριστιανός ή μουσουλμάνος, άνδρας ή γυναίκα ή κάποιο άλλο στοιχείο της προσωπικότητάς του. Η Αρχή παραπέμπει στην άποψη του καθηγητή Γλωσσολογίας Γ. Μπαμπινιώτη για τον ορισμό της υπογραφής, αλλά και στην άποψη του υπουργού Δικαιοσύνης Μ. Σταθόπουλου ως καθηγητή του Αστικού Δικαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ