Παρασκευή 10 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Πήρε αναβολή ο νέος που ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικό

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου έκανε δεκτό το αίτημα επισημαίνοντας ότι είναι πολύ σοβαρή υπόθεση

Αναβολή για την Παρασκευή 24 Νοέμβρη ζήτησε χτες ο συνήγορος του νεολαίου, ο οποίος αφού ξυλοκοπήθηκε άγρια τα μεσάνυχτα της 6ης προς 7 Νοέμβρη, από αστυνομικούς της «Ομάδας Ζ» στην πλατεία Κοραή του Πειραιά, στη συνέχεια με χαλκευμένες από την Αστυνομία κατηγορίες της εξύβρισης έργω και λόγω και απειλής οδηγήθηκε στο εδώλιο.

Ο συνήγορος Τάκης Σαπουντζάκης ζήτησε την αναβολή προκειμένου να υποβληθούν μηνύσεις στους αστυνομικούς, αίτημα που έκανε δεκτό το δικαστήριο, παρά την αντίθετη γνώμη της εισαγγελέα. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου είπε χαρακτηριστικά ότι η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή γι' αυτό πρέπει να γίνει δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης.

Υπενθυμίζουμε ότι λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 6 προς 7 Νοέμβρη ένας ΚΝίτης μαζί με ένα μέλος της Πανσπουδαστικής βγήκαν από τα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά, επί της πλατείας Κοραή και πήγαν στο μηχανάκι που είχαν αφήσει λίγα μέτρα πιο μακριά κοντά στη Βασιλέως Γεωργίου. Στο σημείο αυτό αστυνομικοί της «Ομάδας Ζ» είχαν στήσει μπλόκο. Ζήτησαν από τον ΚΝίτη που οδηγούσε το μηχανάκι τα σχετικά έγγραφα ταυτότητα δίπλωμα κλπ. Αφού είδαν πως όλα ήταν εντάξει, αντί να τους αφήσουν να φύγουν, είπαν ότι θα κάνουν έλεγχο στις τσάντες τους απειλώντας πως «έστω και μια καρφίτσα να βρουν θα τους χώσουν μέσα».

Τότε το μέλος της Πανσπουδαστικής είπε χαριτολογώντας πως δεν έχουν τίποτε παραπάνω από τα γνωστά, πέτρες, μολότοφ, τέτοια πράγματα. Η αντίδραση του αστυφύλακα που διενεργούσε τον έλεγχο ήταν να τον κλοτσήσει και μετά με χειροπέδες να τον οδηγήσει στην Αστυνομική Διεύθυνση. Περιγράφοντας το συμβάν στην αξιωματικό υπηρεσίας, είπε ότι ο νεολαίος τον έπιασε από το λαιμό γι' αυτό τον κλότσησε! Οταν δε ο συλληφθείς είπε να καταγραφεί και η δική του άποψη τότε δέχτηκε γροθιές και κλοτσιές, παρουσία της αξιωματικού υπηρεσίας!!

Μετά τον ξυλοδαρμό ο αστυνομικός του είπε θρασύτατα να πάει στον ιατροδικαστή...

Να σημειωθεί ότι λίγο μετά η αξιωματικός υπηρεσίας ζήτησε τη σύλληψη του μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ Βαγγέλη Ξένου και του προέδρου της ΠΕΜΕΝ Γιώργου Τούσσα που είχαν πάει στην Αστυνομική Διεύθυνση να διαμαρτυρηθούν για την τρομοκρατική σύλληψη. Εκεί ένας αστυνομικός είπε στον Β. Ξένο να μην του κολλάει γιατί έχει σκοτώσει τέσσερις(!). Ο αστυνομικός αυτός μαζί με αυτόν που ξυλοκόπησε το νεολαίο είναι και οι μάρτυρες κατηγορίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ