Πέμπτη 30 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Της Βίκης Σκουράκη, μέλους του Συλλόγου Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ
Δε θα φιμώσουν τη φωνή μας!

- Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ;

- Είναι πολλά τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουμε και οι σπουδαστές των δημοσίων ΙΕΚ. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι η έλλειψη των βιβλίων και της εργαστηριακής υποδομής, τα λεφτά που μας αναγκάζουν να πληρώνουμε σε ένα σύστημα που θέλει να θεωρείται δημόσιο. Ενώ όλοι φοβόμαστε ότι θα έχουμε μια θέση ανάμεσα στους χιλιάδες νέους ανέργους, που ψάχνουν απεγνωσμένα για εργασία στις μικρές αγγελίες. Αυτά είναι μόνο λίγα από τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

- Ποιος είναι ο στόχος της Γενικής Συνέλευσης, που προγραμματίζει ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ, για το Σάββατο 15 Ιανουαρίου;

- Κύριος στόχος της Γενικής Συνέλευσης, που καλούμε σε λίγες μέρες, είναι να συζητήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι σπουδαστές μέσα στα δημόσια ΙΕΚ και με διάλογο να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες ενέργειες για την προώθηση των αιτημάτων μας προς την πολιτεία, έτσι ώστε να δρομολογηθεί η λύση τους. Θέλουμε αυτές οι ενέργειες να είναι αποτέλεσμα μαζικών διαδικασιών και να έχουν την αποδοχή της μεγάλης πλειοψηφίας των σπουδαστών. Παράλληλα, επειδή στις αρχές του χρόνου θα διεξαχθούν και οι πρώτες εκλογές του νεοσύστατου συλλόγου μας, μέσα από τη διαδικασία για τη διενέργεια της Γενικής Συνέλευσης, θέλουμε να κάνουμε γνωστή την ύπαρξη του Συλλόγου σε όλα τα ΙΕΚ και τους σπουδαστές, έτσι ώστε να μαζικοποιηθεί παραπέρα ο Σύλλογος μας.

- Με ποιο τρόπο σκοπεύτε να διεκδικήσετε και να προωθήσετε τα αιτήματά σας;

- Ολο αυτό το διάστημα είχαμε κάνει μια σειρά κινητοποιήσεων, όπως στις 4 Νοέμβρη, που κάναμε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε τη διεκδίκηση των λύσεων στα προβλήματά μας, συνεχίζοντας κατ' αρχήν την προσπάθεια ενημέρωσης των σπουδαστών μέσα στα ΙΕΚ, αλλά και γνωστοποιώντας τα στο υπουργείο και στις διευθύνσεις των ΙΕΚ. Τώρα και μέσα από τη Γενική Συνέλευση, θα βάλουμε κάποιο πρόγραμμα για την παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας.

- Πρόσφατα, σε συνάντηση που είχατε ζητήσει με τον εκπρόσωπο του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ), αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί σας, επειδή δεν αναγνωρίζει το Σύλλογο Σπουδαστών ως νόμιμο. Τι απαντάτε σε αυτό;

- Αντιλαμβανόμενη την κοινή ρίζα των προβλημάτων, η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Συλλόγου ζήτησε συνάντηση με εκπρόσωπο του ΟΕΕΚ, η οποία, τελικά, δεν έγινε, μετά από την άρνηση του υπεύθυνου να αναγνωρίσει το Σύλλογο, ο οποίος είναι καθ' όλα νόμιμος. Εμείς καταδικάζουμε τη νοοτροπία αυτή. Νοοτροπία, που διακρίνει και τους υπεύθυνους και το υπουργείο συνολικότερα, στο να μη θέλουν να συζητήσουν με συλλογικά όργανα, θέλοντας να συζητούν μόνο με μεμονωμένους σπουδαστές, που θα μπορούν να τους εξαναγκάσουν να δεχτούν τις επιλογές τους και να αναπτύξουν μαζί τους πελατειακές σχέσεις. Εμείς απαντάμε ότι δεν είναι τόσο εύκολο να φιμωθεί η φωνή των χιλιάδων σπουδαστών και θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους. Σκοπός μας είναι, μέσα από τη μαζικοποίηση του Συλλόγου, να τους αναγκάσουμε να πάρουν θέση στα μεγάλα προβλήματά μας.


Ε. Τζ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Είκοσι σπουδαστές απειλούνται με διακοπή των σπουδών...(2010-10-27 00:00:00.0)
Τους κάνουν «μπαλάκι» για το δικαίωμα στη μόρφωση(2001-02-08 00:00:00.0)
Συνεχίζει αγωνιστικά(2000-11-08 00:00:00.0)
Θα πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας(2000-10-19 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΕΕΚ(2000-10-11 00:00:00.0)
Μαζικοποίηση του σπουδαστικού κινήματος(1999-12-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ