Κυριακή 23 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Απάνθρωπες οι συνθήκες εργασίας στην «Ντελμόντε»

Καταγγέλλει την εταιρία ,για το νέο σοβαρό εργατικό ατύχημα

Ενα νέο σοβαρό εργατικό ατύχημα στην «Ντελμόντε», εταιρία τυποποίησης φρούτων και κομπόστας, είναι το αποτέλεσμα της εργοδοτικής ασυδοσίας και της αντεργατικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Οπως καταγγέλλει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Λάρισας, η ασυδοσία της πολυεθνικής συνεχίζεται αφού δεν παίρνονται μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους. Στην καταγγελία του σημειώνει: «Οι εξοντωτικές συνθήκες εργασίας γίνονται απάνθρωπες την περίοδο του καλοκαιριού, όπου με την εντατικοποίηση της εργασίας έχουμε εργατικά ατυχήματα».

Το συγκεκριμένο ατύχημα έγινε την περασμένη Τρίτη 18/7/2000 και τραυματίστηκε σοβαρά η εργάτρια Ολυμπία Σιδηροπούλου, 32 χρόνων η οποία κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή γλίτωσε από άλλο συνάδελφό της πριν συνθλιβεί από μεγάλο μηχάνημα. Η εργάτρια νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Το ΕΚ Λάρισας τέλος, στην καταγγελία του, με έμφαση τονίζει: «Καταγγέλλουμε την ασυδοσία, την υπερεκμετάλλευση της "Ντελμόντε", η οποία κάτω από την πίεση της αυξανόμενης ανεργίας, εφαρμόζει εξοντωτικές συνθήκες εργασίας, εκβιασμούς για απόλυση και τρομοκρατία». Και συνεχίζει: «Ζητάμε την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας, της Νομαρχίας, τη λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Απαιτούμε άμεση παρέμβαση, να γίνει έρευνα για το ατύχημα και να αποδοθούν ευθύνες στην εταιρία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ