Κυριακή 23 Ιούλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Εκδηλώσεις αντιστασιακών
Σήμερα Κυριακή, 23 Ιούλη, γίνονται οι παρακάτω εκδηλώσεις αντιστασιακών:
  • H κεντρική διοίκηση της ΠΕΑΤΑΘ - ΔΣΕ και η ΝΕ της ΠΕΑΕΑ Καρδίτσας οργανώνουν, ώρα 11 το πρωί, εκδρομή - προσκύνημα στον αυχένα της ΝΙΑΛΑΣ, όπου, στις 12.4.1947, έπεσαν χτυπημένοι από φοβερή χιονοθύελλα, αντάρτες του ΔΣΕ, στρατιώτες του κυβερνητικού στρατού και άμαχοι πολίτες.
  • Ο Δήμος Ν. Αγχιάλου, η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας της ΠΕΑΕΑ και το Παράρτημα Βόλου της ΠΕΑΕΑ διοργανώνουν, ώρα 7.30 μ.μ., τιμητική εκδήλωση μνήμης στα 56 χρόνια από τη νικηφόρα μάχη της Σοδειάς.

Η εκδήλωση γίνεται στο 16ο χιλιόμετρο του δρόμου Βόλου - Νέας Αγχιάλου, στο σημείο όπου δόθηκε η νικηφόρα Μάχη των ανταρτών του ΕΛΑΣ.

  • Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, τα Παραρτήματα των ΠΕΑΕΑ, ΠΟΑΕΑ, ΠΣΑΕΕΑ και η Επιτροπή Γυναικών της ΠΕΑΕΑ διοργανώνουν την Τετάρτη 26 Ιούλη εκδήλωση, για να τιμήσουν, στην 56η επέτειο από το φρικτό θάνατό της, την ηρωίδα Ηλέκτρα Αποστόλου. Για να τιμήσουν τις γυναίκες - ηρωίδες, που έδωσαν τη ζωή τους στους αγώνες για λευτεριά, ανεξαρτησία και δημοκρατία. Η εκδήλωση θα γίνει στον ιστορικό χώρο Κουντουριώτου Νεότητας ώρα 7 μ.μ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ