Τετάρτη 28 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
"Περίεργες" πληροφορίες για το ΡΚΚ...

ΑΓΚΥΡΑ - ΒΟΝΝΗ.-

Να παραδέχεται ότι το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (ΡΚΚ) "χάνει τον πόλεμο," φέρουν τον ηγέτη του Αμπντουλάχ Οτσαλάν οι πληροφορίες γερμανικής εφημερίδας, εν μέσω της καταδίωξης του τουρκικού στρατιωτικού μηχανισμού της οργάνωσης και πληροφοριών από "διάφορες υπηρεσίες". Χθεσινή ανταπόκριση της "Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ", συγκεκριμένα του δημοσιογράφου Βόλφγκανγκ Κόιντλ, αναφέρει πως 12σέλιδο άρθρο του ανεπίσημου δημοσιογραφικού οργάνου του ΡΚΚ "Οζγκιούρ Χαλκ", στο τεύχος Δεκέμβρη, με την υπογραφή Αλί Φιράτ (που αποδίδεται προσωπικά στον Οτσαλάν, που έχει αρθρογραφήσει με αυτό το ψευδώνυμο) αναγνωρίζει ότι "βρισκόμαστε στα πρόθυρα της ήττας", αποδίδοντας την ευθύνη στα επιτόπου ηγετικά στελέχη και στην κούραση των μαχητών.

Στο άρθρο διαπιστώνεται ότι "πολλοί μαχητές ονειρεύονται το τέλος του πολέμου και μετρούν τις μέρες μέχρι την ήττα" και αναφέρεται στην "αδήριτη διαλεκτική" του πολέμου που - πάντα κατά το άρθρο - "είτε αγωνίζεσαι και νικάς και έτσι επιβιώνεις, είτε αγωνίζεσαι και χάνεις και τότε πεθαίνεις έντιμα, μέσος δρόμος δεν υπάρχει...".

Ακόμη, "ομολογείται" πως μονάδες των ενόπλων του ΡΚΚ διέπραξαν εγκλήματα σε βάρος του πληθυσμού. "Ορισμένοι, χωρίς διαταγή, σκοτώσανε μαζικά αθώους ανθρώπους, και μάλιστα από αυτούς που τους δώσανε ψωμί και νερό (...) δεν το θεωρούσαμε δυνατό κάτι τέτοιο, αλλά όταν πιστοποιήθηκε ότι δικές μας μονάδες ευθύνονταν για τα εγκλήματα αυτά, αισθανθήκαμε βαθύ πόνο...".

Ο Κόιντλ συνδυάζει το άρθρο με τις διοχετευόμενες από τους κόλπους των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες η "στρατιωτική ισχύς του ΡΚΚ έχει πλέον ουσιαστικά καμφθεί", αλλά και πληροφορίες που διαρρέουν από "διάφορες υπηρεσίες", σύμφωνα με τις οποίες έχει ξεσπάσει κρίση στους κόλπους της ηγεσίας του ΡΚΚ, για τη χάραξη της πολιτικής και στρατιωτικής τακτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ