Πέμπτη 29 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ - ΕΜΠΟΡΟΙ
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα

Την αντίθεσή τους με το φορολογικό νομοσχέδιο διαδήλωσαν χτες έξω από τη Βουλή οι ΕΒΕ

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα επιβίωσης που ξεκίνησαν, ακόμα πιο μαζικά και δυναμικά, δήλωσαν χτες οι επαγγελματίες, βιοτέχνες και οι έμποροι που συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στη νέα φορολογική αφαίμαξη που ετοιμάζει η κυβέρνηση με το φορολογικό νομοσχέδιο. Οπως τόνισε χαιρετίζοντας τη συγκέντρωση ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Κανελλόπουλος "έχουμε μπροστά μας αγώνες που μόλις ξεκινάνε, αγώνες ανυποχώρητους μέχρι την τελική δικαίωση των αιτημάτων μας για να αποτρέψουμε τη μεθόδευση αφανισμού των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων". Ο ίδιος τόνισε ότι οι ΕΒΕ στέλνουν σε όλες τις κατευθύνσεις μήνυμα αποφασιστικότητας και αντίστασης στις εφαρμοζόμενες πολιτικές. "Γνωρίζουμε πολύ καλά είπε ότι χωρίς αγώνες δεν υπάρχει απάντηση, γι' αυτό θα συνεχίσουμε ανυποχώρητοι, γιατί μόνο έτσι θα υποχρεώσουμε την κυβέρνηση να δώσει λύση στα προβλήματά μας". Πρέπει, είπε απευθύνοντας κάλεσμα σε όλους τους ΕΒΕ, να βγούμε όλοι μαζί στο πεζοδρόμιο για να δικαιωθούμε. Επίσης ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κατήγγειλε την τροπολογία για τις ΔΕΚΟ που γκρεμίζει κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων και εξέφρασε τη συμπαράσταση της ΓΣΕΒΕΕ στους αγώνες των εργαζομένων.

Ο Μ. Διαμαντής, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, μιλώντας στο "Ρ" κατήγγειλε την υποταγμένη, στις εντολές των Βρυξελλών και των ντόπιων και ξένων κέντρων του πολυεθνικού κεφαλαίου, κυβέρνηση και τόνισε ότι μόνο με αγώνες επίπονους και ανυποχώρητους μπορούν να αλλάξουν οι ειλημμένες αποφάσεις των κυβερνώντων.

Αντιπροσωπεία της ΓΣΕΒΕΕ παρέδωσε ψήφισμα στα γραφεία των κομμάτων στη Βουλή. Ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα των ΕΒΕ.

Το ψήφισμα

Με το ψήφισμά τους οι ΕΒΕ διαμαρτύρονται:

  • Για τη συνέχιση της πολιτικής του φορολογικού αφανισμού που ασκείται σε βάρος των ΜΜΕ.
  • Για τη νέα υπέρογκη αύξηση των φόρων από τα "αντικειμενικά κριτήρια".
  • Για τις νέες φορολογικές επιβαρύνσεις σε βάρος του λαού και τη γενική διόγκωση των φόρων που συρρικνώνουν την οικονομική δραστηριότητα και την κατανάλωση.

Ζητάνε:

  • Την αλλαγή της φορολογικής πολιτικής για τις ΜΜΕ.
  • Την κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων.
  • Την κατάργηση του συντελεστή του 35%.
  • Να μην ψηφιστεί και να μην ισχύσει για φέτος η διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου για αυξημένους συντελεστές της μισθωτικής αξίας της επαγγελματικής στέγης, καθώς και η αυξημένη εμπορική αμοιβή στα αντικειμενικά κριτήρια.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ