Παρασκευή 30 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οδηγίες για το έντυπο Ε3

Οδηγίες στους φορολογούμενους, που έχουν υποχρέωση να υποβάλουν μαζί με τη φορολογική δήλωση και το ειδικό μηχανογραφικό έντυπο (ειδική φορολογική δήλωση) "Ε3", δίνει το υπουργείο Οικονομικών, με πολυσέλιδη εγκύκλιό του που δόθηκε προχτές στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με την εγκύκλιο αυτή, το έντυπο "Ε3":

  • Εχουν υποχρέωση να το συμπληρώσουν και να το υποβάλουν φέτος όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα, που ασκούν επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα - ανεξάρτητα του είδους και του κερδοσκοπικού ή όχι χαρακτήρα - που τηρούν βιβλία οποιασδήποτε κατηγορίας του ΚΒΣ ή απαλλάσσονται από την τήρηση βιβλίων του ΚΒΣ.
  • Υποβάλλεται σε 3 αντίτυπα, μαζί με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, στις προθεσμίες που έχουν καθοριστεί για την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος. Ειδικά, για φέτος, παρέχεται η δυνατότητα το έντυπο "Ε3" να υποβληθεί μαζικά - χωριστά από τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος - με ονομαστική κατάσταση από λογιστές (ελεύθερους επαγγελματίες) μέχρι 30 Απρίλη στον προϊστάμενο της αρμόδιας για τη φορολογία εισοδήματος ΔΟΥ.

Η συμπλήρωση της ειδικής φορολογικής δήλωσης "Ε3" είναι δύσκολη, αν όχι αδύνατη, από τους φορολογούμενους, καθώς ζητείται πληθώρα στοιχείων καθώς και λογιστικές γνώσεις.

Ανάμεσα στους πολλούς πίνακες, οι φορολογούμενοι καλούνται να συμπληρώσουν και έναν πίνακα με στοιχεία για τα εισοδήματα της τελευταίας 5ετίας, όπως τα είχαν υποβάλει με προηγούμενες φορολογικές δηλώσεις στην Εφορία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ