Παρασκευή 30 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ & ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Από την "Κονκρέτουμ" στο ευρωπαϊκό καρτέλ!

Αναπόφευκτη θεωρείται η κατάληξη των εταιριών "ΑΓΕΤ Ηρακλής" και "Τσιμέντα Χαλκίδας" - που οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ παρέδωσαν στα ιταλικά συμφέροντα της "Κονκρέτουμ" (πρώην "Καλτσεστρούτσι") - στο ευρωπαϊκό καρτέλ τσιμέντου. Τα πρόσφατα σχετικά δημοσιεύματα περί ενδιαφέροντος της αγγλικής εταιρίας "Μπλου Σερκλ" για εξαγορά των δύο τσιμεντοβιομηχανιών, τα οποία στελέχη της "Κονκρέτουμ" διέψευσαν, επιβεβαιώνουν παράγοντες της τσιμεντοβιομηχανίας.

Συγκεκριμένα, εκτιμούν ότι οι δύο τσιμεντοβιομηχανίες μέσα στο χρόνο θα έχουν περάσει σε άλλα χέρια, που θα έχουν αντικείμενο την παραγωγή τσιμέντου, αφού η "Κονκρέτουμ" η οποία εξαγόρασε τις δύο εταιρίες δραστηριοποιείται μόνο στο σκυρόδεμα. Πρόκειται για εξέλιξη που στο βαθμό υλοποιηθεί θα σημάνει και το τέλος της εγχώριας τσιμεντοβιομηχανίας με καταστροφικές συνέπειες στην οικονομία της χώρας και την απασχόληση.

Τους σοβαρούς κινδύνους που ελλόχευαν, να έχουν οι δύο ελληνικές τσιμεντοβιομηχανίες την εξέλιξη αυτή, είχε επισημάνει τόσο το ΚΚΕ στη Βουλή, όσο και ο "Ρ" σε αλλεπάλληλα δημοσιεύματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον του ευρωπαϊκού καρτέλ τσιμέντου για τις ελληνικές τσιμεντοβιομηχανίες έχει ξεκινήσει από πολύ παλιά, αφού πολλές φορές η πετυχημένη δραστηριότητα και οι αυξημένες εξαγωγές τους ενόχλησαν τα συμφέροντά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ