Κυριακή 1 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Εφοδος της ΣΔΟΕ σε... συνεστίαση του ΚΚΕ

Δεύτερο κρούσμα, μέσα σε μια βδομάδα, άσκησης ελέγχου σε συνεστίαση του ΚΚΕ για πιθανή... φοροδιαφυγή από υπαλλήλους του ΣΔΟΕ (Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος), εκδηλώθηκε στη διάρκεια της συνεστίασης τη φορά αυτή της Αχτίδας Πόλης και της Εργατοϋπαλληλικής Αχτίδας Τρικάλων του ΚΚΕ.Το προηγούμενο Σάββατο οι... "κομάντος" του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Δρυ εγκαινίασαν αυτή τη νέα πρακτική τους από την εκλογική περιφέρεια του προϊσταμένου τους, την Κέρκυρα, όπου πραγματοποίησαν έφοδο στη συνεστίαση της Αχτιδικής Επιτροπής πόλης της Κέρκυρας με πρόσχημα την άσκηση φορολογικού ελέγχου στο κατάστημα.

Το νέο κρούσμα στα Τρίκαλα εκδηλώθηκε προχτές βράδυ, όταν τρεις υπάλληλοι του ΣΔΟΕ μπήκαν στην αίθουσα της συνεστίασης ζητώντας να ασκήσουν έλεγχο στη διάρκεια μάλιστα ομιλίας στελέχους του ΚΚΕ. Η ενέργειά τους προκάλεσε τις αντιδράσεις των συγκεντρωμένων καθώς παίρνει χαρακτήρα πρόκλησης, να αναζητούν τα όργανα της κυβέρνησης τη... φοροδιαφυγή στις εκδηλώσεις του ΚΚΕ και από την άλλη να μην αγγίζουν καν την πλουτοκρατία. Ταυτόχρονα, οι ενέργειες αυτές αποβλέπουν στον περιορισμό της δράσης των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ.

Ο βουλευτής Τρικάλων του ΚΚΕ Αχ. Κανταρτζής χαρακτηρίζει ως απαράδεκτη και προκλητική την ενέργεια των οργάνων του ΣΔΟΕ, η οποία, όπως επισημαίνει, έρχεται να παρεμποδίσει τη δράση των Οργανώσεων του ΚΚΕ. Επίσης σημειώνει ότι είναι το δεύτερο κρούσμα, μετά από αυτό της Κέρκυρας, πράγμα που δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για το από πού κατευθύνονται αυτές οι ενέργειες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ