Κυριακή 1 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τι δεν κατάλαβε ο κ. Πάγκαλος

Αγαπητέ "Ριζοσπάστη",

Ο Μανιαδάκης σε καταδίωξε. Οι δυνάμεις κατοχής και οι κυβερνήσεις το ίδιο. Το μοναρχικό καθεστώς της Φρειδερίκης και του Πιουριφόι συνέχισαν και επαύξησαν. Αλλά και παλαιότερα ο Ελευθ. Βενιζένος με το "ιδιώνυμο" σε κυνήγησε. Επίσης ο Γεώργιος Παπανδρέου και ο Θεμιστοκλής Σοφούλης κινήθηκαν στο ίδιο επίπεδο.

Σήμερα έχουμε τον "σοσιαλιστή" υπουργό Εξωτερικών κ. Πάγκαλο που ζήλεψε τέτοιες "δόξες". Γιατί; Μήπως επειδή υποστήριζες, υποστηρίζεις και θα υποστηρίζεις κάθε εκμεταλλευόμενο και δεινοπαθούντα από το μεγάλο κεφάλαιο; Φαίνεται, όμως, ότι ο κ. Πάγκαλος δεν καταλαβαίνει ότι αδίκως κοπιάζει. Διότι ο "Ριζοσπάστης" είναι η άσβεστη, ανίκητη μνήμη και η ιστορία των χιλιάδων νεκρών, που τον είχαν ιερό λάβαρο, σύμβολο πάλης και μάχης στους αγώνες τους. Δε γνωρίζει ότι είναι η ζωή, το αίμα και η ψυχή κάθε αγωνιζόμενου, κάθε δεινοπαθούντα από την άγρια εκμετάλλευση του κεφαλαίου; Δε βλέπει ότι εσύ επέζησες και στο πείσμα όλων, όσα και αν σου έκαναν, όσο και αν σε πολέμησαν; Τελικά αυτοί που έχασαν ήταν μόνο οι διώκτες σου.

Εκτός αν πιστεύει ο κ. Πάγκαλος ότι θα χαθεί και θα σβήσει η ψυχή και το αίμα του εργαζόμενου και βασανισμένου λαού, οπότε τότε και ο "Ριζοσπάστης" θα σβήσει. Και αυτό γιατί είναι η ψυχή και το αίμα του κάθε εργαζόμενου, που το κεφάλαιο τον εκμεταλλεύεται.

Δε νομίζει ο κ. Πάγκαλος ότι είναι ακόμα καιρός να το ξανασκεφτεί; Και, με ήρεμη σκέψη, να κάνει μια σοφή πράξη, να μεταμεληθεί.

ΝΤΙΝΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Αντιστασιακός, επισμηναγός

της Ελληνικής Μαχητικής Αεροπορίας

ΚΟΒ Μεταμόρφωσης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ