Κυριακή 1 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας

Προς την Κεντρική Διοίκηση του ΙΚΑ, Υποκ/τα ΙΚΑ Αγρινίου και κάθε αρμόδιο φορέα, απευθύνει την παρακάτω διαμαρτυρία της η διοίκηση του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Αγρινίου και Περιχώρων.

"Συνταξιούχος ασθενής του ΙΚΑ, που κάλεσε στο σπίτι του εκτάκτως το βράδυ γιατρό, συμβεβλημένο με το ΙΚΑ, δεν μπόρεσε να εισπράξει την αμοιβή του γιατρού από το ταμείο, γιατί κάτι τέτοιο το απαγορεύει σχετική εγκύκλιος του διοικητή του ΙΚΑ, σε συνδυασμό με παρεμφερείς εγκυκλίους (Γ 32/14420/25-5-93, Γ 32/2796/2-6-95, Γ 32/3520/18-7-96, Γ 32/3672/12-11-96).

Διαμαρτυρόμαστε εντονότατα προς κάθε αρμόδιο φορέα για τη σε βάρος των συνταξιούχων και ασφαλισμένων απαράδεκτη διαταγή. Παρά την παραδοχή εκ μέρους όλων όσοι ασχολούνται με τα οικονομικά των συνταξιούχων, ότι αυτοί είναι το πιο αδικημένο κομμάτι του ελληνικού λαού, τόσο από την άποψη των οικονομικών παροχών, όσο και από αυτή της φορολογικής μεταχείρισης, έρχονται διαταγές σαν τις παραπάνω που μας δημιουργούν πρόσθετες επιβαρύνσεις.

Διαμαρτυρόμαστε και για τη σε βάρος μας απόφαση που μας υποχρεώνει, σαν ασφαλισμένους στο ΙΚΑ, να εισπράττουμε τη δαπάνη που καταβάλλουμε για εργαστηριακές εξετάσεις που γίνονται με παραπεμπτικό του ΙΚΑ σε εκτός του ΙΚΑ εργαστήρια, μετά από 3-4 μήνες. Κάτι τέτοιο με τις συντάξεις που παίρνουμε είναι ιδιαίτερα δυσβάσταχτο.

Παίρνουμε συντάξεις πείνας, κάτι που πολύ καλά γνωρίζετε και όχι μόνο δεν κάνετε τίποτα γι' αυτό, αλλά μας ειρωνευόσαστε, ισχυριζόμενοι ότι μας εξασφαλίσατε αγοραστική ικανότητα και ευημερία, που τη συμπληρώνετε με τις παραπάνω διαταγές. Δεν ήμαστε από άλλο πλανήτη, μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας.

Σκύψτε με σεβασμό στα προβλήματά μας και αντιμετωπίστε μας σαν ανθρώπους με ανάγκες και μάλιστα αυξημένες. Πατάξτε την αισχροκέρδεια και την αλόγιστη μεταχείριση των πόρων του ΙΚΑ, όχι όμως σε βάρος μας. Τρόποι υπάρχουν πολλοί, αναζητήστε τους λαμβάνοντας υπόψη σας και τις δικές μας ανάγκες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ