Τετάρτη 4 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Αρση του κοινοβουλευτικού "μποϊκοτάζ";

ΤΙΡΑΝΑ.- Την πρόθεσή της να τερματίσει το 7μηνο μποϊκοτάζ των κοινοβουλευτικών εργασιών ανακοίνωσε χτες η αξιωματική αντιπολίτευση της Αλβανίας, το Δημοκρατικό Κόμμα του πρώην Προέδρου Σαλί Μπερίσα.

Σύμφωνα όμως με τις ανταποκρίσεις των πρακτορείων "Ρόιτερ" και "Ασοσιέιτεντ Πρες" από την αλβανική πρωτεύουσα, οι 27 βουλευτές του κόμματος δε διευκρινίστηκε πότε θα επιστρέψουν στη Βουλή, όπου έχει αρχίσει η συζήτηση για την ψήφιση του προϋπολογισμού του 1998.

Το Δημοκρατικό Κόμμα άρχισε το μποϊκοτάζ του Κοινοβουλίου τον περασμένο Σεπτέμβρη, όταν βουλευτής του πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε σοβαρά από βουλευτή του Σοσιαλιστικού Κόμματος μέσα στο κτίριο του Κοινοβουλίου. Ακολούθησαν διαδηλώσεις και παραινέσεις προς την κυβέρνηση να παραιτηθεί. Κατόπιν όμως διεθνών πιέσεων, τόσο από την Ευρωπαϊκή Ενωση όσο και κατά μόνας από ευρωπαϊκές χώρες, η αλβανική αντιπολίτευση αναγκάστηκε να αναθεωρήσει τη ρητορική της. Πάντως "το (Δημοκρατικό) κόμμα θα συνεχίσει με άλλες μορφές δημοκρατικών διαμαρτυριών", ανέφερε χτεσινή ανακοίνωσή του.

Στην ίδια ανακοίνωση προστίθεται ότι η "ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος επιδιώκει και θα συνεχίσει να επιδιώκει έναν εποικοδομητικό συνταγματικό διάλογο" (μια απάντηση στις "συμβουλές" του διεθνούς παράγοντα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ