Τετάρτη 4 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΕΝΥΑ
Διαμαρτυρίες για τις πολιτικές δολοφονίες

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-

"Είναι γενοκτονία. Σταματήστε τις σφαγές!" βροντοφώναξαν χτες βουλευτές της αντιπολίτευσης διακόπτοντας τις εργασίες του Κοινοβουλίου της Κένυας, προκειμένου να εκφράσουν τις έντονες διαμαρτυρίες τους για τις πολιτικές, όπως τις χαρακτηρίζουν, σφαγές μελών της φυλής Κικούγιου στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Η αντίδραση σημειώνεται ενώ ακόμη δεν έχουν "σιγήσει" οι ριπές των όπλων στην Κεντρική Κένυα, όπου από τις 10 Γενάρη μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 100 μέλη της φυλής Κικούγιου από ένοπλους, που θεωρείται πως είναι έμμισθοι οπλοφόροι του "προέδρου" Ντανιέλ Αραπ Μόι και μέλη της φυλής Καλεντζίν.

Μ' αυτή τους την παρέμβαση, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης προκάλεσαν 10λεπτο "χάος" διακόπτοντας έτσι την έναρξη των εργασιών του όγδοου Σώματος της Βουλής, καθώς αρκετοί απ' αυτούς φώναζαν συνθήματα, ενώ άλλοι κρατούσαν πανό που έλεγαν: "Σταματήστε τους φόνους. Φτάνει πια!". Λίγο νωρίτερα, έκτροπα σημειώθηκαν σε κεντρικούς δρόμους του Ναϊρόμπι. Πάνω από 100 νεαροί διαδηλωτές, μέλη της "Κενυάτικης Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων", βγήκαν να διαμαρτυρηθούν για τις εν ψυχρώ εκτελέσεις μελών της φυλής Κικούγιου, αλλά αντιμετώπισαν τη βία πάνοπλων αστυνομικών. Πολλοί από αυτούς τραυματίστηκαν και οδηγήθηκαν στα αστυνομικά τμήματα για ανακρίσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ