Τετάρτη 4 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΑΪΛΑΝΔΗ
Η κρίση ξεσηκώνει τους αγρότες

ΜΠΑΝΓΚΟΓΚ.-

Χιλιάδες αγρότες διαδήλωσαν χτες στη βορειοανατολική επαρχία "Νακόρν Ρατσασίμα" της Ταϊλάνδης, ζητώντας από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει την πολιτική της και να προχωρήσει σε μέτρα προστασίας των συμφερόντων και της ανάπτυξης του αγροτικού κόσμου της χώρας μέχρι το τέλος του μήνα.

Οι πάνω από 3.000 αγρότες συγκεντρώθηκαν στην επαρχία Νακόρν Ρατσασίμα, ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα ανακούφισής τους από την τρέχουσα οικονομική κρίση που πλήττει την Ταϊλάνδη. Προειδοποίησαν, μάλιστα, ότι η ενδεχόμενη κυβερνητική απραξία πάνω στα αιτήματα των αγροτών θα διογκώσει το πλήθος των διαδηλωτών σε 30.000, οι οποίοι σ' αυτήν την περίπτωση δε θα περιοριστούν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην επαρχία, αλλά στην πρωτεύουσα, Μπανγκόγκ. Πιο συγκεκριμένα, οι αγρότες ζητούν να γίνουν γνωστά όλα τα σκληρά μέτρα που προβλέπει η πρόσφατη δανειοληπτική συμφωνία (ύψους 17,2 δισ. δολαρίων) από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Επιπλέον, διεκδικούν το "πάγωμα" στη φορολόγηση των καυσίμων.

Εκπρόσωπος της "Ενωσης μικρών καλλιεργητών Βορειοανατολικής Ταϊλάνδης" δήλωσε στα ξένα πρακτορεία ότι σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί κανένα βασικό τους αίτημα, τότε η κυβέρνηση θα συναντήσει "τη συντονισμένη κινητοποίηση των αγροτικών δυνάμεων της χώρας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ