Παρασκευή 6 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ας μη βιάζονται...

Κάποιοι "εγκέφαλοι" στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι το μπάχαλο που γίνεται στη ΝΔ αποτελεί μια καλή ευκαιρία ώστε να επιταχύνουν τους ρυθμούς της αντιλαϊκής επέλασης. Παραθέτουμε, για να υπάρχει μια καλύτερη εικόνα, ορισμένα από τα χτεσινά δημοσιεύματα που απηχούν αυτές τις απόψεις:

Στο "Εθνος", σχετικό ρεπορτάζ αναφέρει: "Αλλαγές στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης με κύριο χαρακτηριστικό την επιτάχυνση της εφαρμογής των διαρθρωτικών μέτρων, φέρνουν οι εξελίξεις στη ΝΔ. Κορυφαίες πηγές του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας τόνιζαν χτες (σ. σ. προχτές) ότι "η κυβέρνηση δεν πρέπει να χάσει την ευκαιρία".

Η "Καθημερινή" στο πρωτοσέλιδο θέμα της προτιμά να προβάλει αυτές τις σκέψεις υπό μορφή αξιώσεων: Γράφει συγκεκριμένα: "Υπό αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση δεν έχει καμία δικαιολογία για καθυστερήσεις ή για υπαναχωρήσεις στο κρίσιμο θέμα των διαρθρωτικών αλλαγών. Οφείλει να κινηθεί ταχύτατα, ώστε να κερδίσει το χαμένο έδαφος και να εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την προσέγγιση με την ΟΝΕ".

Οι παραπάνω φωστήρες προσποιούνται ότι δεν έχουν καταλάβει την εξής απλή αλήθεια: Δεν ήταν η "αντιπολίτευση" της ΝΔ που εμπόδιζε την κυβέρνηση να προχωρήσει όπως επιθυμούσε - ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει - αλλά οι αγώνες των εργαζομένων, των αγροτών, των συνταξιούχων, της νεολαίας κ.ά. Και αυτή η αντιπολίτευση όχι μόνο δε σταμάτησε να υπάρχει αλλά διαρκώς μεγαλώνει. Δυστυχώς για την κυβέρνηση και όχι μόνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ