Παρασκευή 6 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περισσεύουν τα προβλήματα των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ

Συζητήθηκε χτες Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Τα προβλήματα των υπαλλήλων του ΟΑΕΔ, τα οποία το τελευταίο διάστημα τους οδήγησαν σε κινητοποιήσεις, έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος,ζητώντας από το υπουργείο Εργασίας τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπισή τους.

Συγκεκριμένα, ο Μ. Κωστόπουλος ανέφερε ότι οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ ζητούν την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της καταγραφής των αλλοδαπών, την έγκριση υπερωριών για την αντιμετώπιση του διπλάσιου φόρτου εργασίας, την εξομοίωση του εφάπαξ με αυτό των δημοσίων υπαλλήλων, την έγκριση Οργανισμού Λειτουργίας και τη διασφάλιση της καταβολής εξόδων κίνησης.

Ο υπουργός Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου στην απάντησή του είπε ότι η διαδικασία της καταγραφής των αλλοδαπών "έχει ομαλοποιηθεί", ενώ όσον αφορά τις υπερωρίες δήλωσε ότι θα τις παίρνουν "αυτοί που κάνουν υπερωρίες". Οσον αφορά το εφάπαξ δεσμεύτηκε ότι θα λυθεί το θέμα σύντομα και για τους Κανονισμούς Εργασίας είπε ότι είναι θέμα του ίδιου του οργανισμού. Σχετικά με τα έξοδα κίνησης επικαλέστηκε προβλήματα που δημιουργεί το Ελεγκτικό Συνέδριο, λέγοντας ότι εάν συνεχιστούν, τότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση του θέματος.

Σχολιάζοντας τις απαντήσεις του υπουργού, ο Μ. Κωστόπουλος είπε ότι για την καταγραφή των μεταναστών "γίναμε μάρτυρες μίας κατάστασης η οποία επιεικώς να πούμε δεν καλή", ενώ κάλεσε το υπουργείο να μην αντιμετωπίζει σαν "χαμάληδες" τους εργαζόμενους του ΟΑΕΔ.

Τα αιτήματά τους είναι δίκαια, είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ και συγκεκριμένα αναφερόμενος στις υπερωρίες είπε: "Κανένας δεν έχει αντίρρηση για τις πραγματικές υπερωρίες, αν και ο τίτλος "πραγματικές υπερωρίες" κρύβει άλλες σκοπιμότητες. Αυτή τη στιγμή πρέπει να στηρίξετε αυτόν τον κόσμο, γιατί αν δεν το κάνετε, τους προπηλακίζετε με τη στάση σας, τρόπον τινά, και δεν μπορούν να βγάλουν πέρα το έργο που τους αναθέσατε. Ενα έργο τεράστιο (καταγραφή αλλοδαπών) και δεν μπορείς να μετατρέπεις έναν ολόκληρο κόσμο σε αποδέκτη ενός τέτοιου φορτίου, χωρίς να πάρεις κάποιο μέτρο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ