Παρασκευή 6 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Πολύ "αλμυρός" ο Ιορντανέσκου

Διαφωνία για τις οικονομικές απολαβές του προέκυψε στη χτεσινή συνάντηση του Ρουμάνου με αντιπροσωπεία της ΕΠΟ

Διαδικαστικό ζήτημα, όχι όμως τυπικού χαρακτήρα, αλλά με... μπόλικη ουσία, δεν επέτρεψε η περίπου 4ωρης διάρκειας συνάντηση εκπροσώπων της ΕΠΟ με τον Ανχελ Ιορντανέσκου να καταλήξει σε συμφωνία. Οι απαιτήσεις του ρουμάνου προπονητή είναι αρκετά ψηλές μ' αποτέλεσμα την εμπλοκή. Ετσι αναχωρεί σήμερα από τη χώρα μας και θα ενημερωθεί τηλεφωνικά για την ετυμηγορία του ΔΣ στην Ομοσπονδία, αφού αυτό θα πάρει την τελική απόφαση. Εως τότε πάντως επίκεινται πολλές παρασκηνιακές διαβουλεύσεις...

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σ' όλες τις πτυχές (πλάνα, παρουσία στο Οσλο όπου θα καθοριστούν οι ημερομηνίες για τα προκριματικά του "EURO 2000" κλπ.) και η πρώτη διαφωνία ανέκυψε στη χρονική διάρκεια του συμβολαίου. Ο Ιορντανέσκου ήθελε δύο χρόνια, ενώ η ΕΠΟ 2+2. Τελικά του αίτημα του Ρουμάνου έγινε αποδεκτό.

Στη συνέχεια η συζήτηση έφτασε στο οικονομικό όπου τα εμπόδια που ενέσκηψαν δεν ξεπεράστηκαν. Η ΕΠΟ πρότεινε 550 χιλ. δολ. μισθό και 275 χιλ. πριμ πρόκρισης για τα τελικά του "EYRO 2000". Ομως ο Ρουμάνος δε δέχεται τόσο χαμηλό μισθό. Ζήτησε λοιπόν να μειωθεί το πριμ και ν' αυξηθεί ο μισθός (720 χιλ. δολ. και 130 χιλ. δολ. αντίστοιχα). Να σημειώσουμε εδώ ότι σύμφωνα με πληροφορίες του "Ρ" αρχικά ο Ιορντανέσκου απαιτούσε συνολικά 1 εκ. 120 χιλ. δολ., αλλά τελικά προσέγγισε τις παροχές της Ομοσπονδίας. Ετσι στο συνολικό ποσό η διαφορά είναι ελάχιστη, όμως τμηματικά η απόσταση είναι μεγάλη.

Εδώ δεν υπήρξαν υποχωρήσεις, αμφότερες οι πλευρές επέμειναν μέχρι το τέλος στις θέσεις τους. Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας τόνισαν μάλιστα ότι δεν έχουν εξουσιοδότηση για τέτοιο διακανονισμό. Υπογράφτηκε λοιπόν ένα πρακτικό συζήτησης (μεταφράστηκε και στ' αγγλικά) στο οποίο θα στηριχτούν τα μέλη του ΔΣ για να καταλήξουν σε απόφαση.

Να θυμίσουμε εδώ ότι αρκετοί σύμβουλοι αντιδρούν λόγω αρχών στην πρόσληψη αλλοδαπού προπονητή. Υποστηρίζουν ότι ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας αποτελεί τη βάση για την πολυπόθητη δημιουργία ελληνικού ποδοσφαιρικού μοντέλου και ως εκ τούτου πρέπει να 'ναι ημεδαπός η "Ελληνοαναθρεμμένος". Αρνητική είναι και η Ομοσπονδία Προπονητών Ποδοσφαίρου Ελλάδας (ΟΠΠΕ) που με χθεσινό έγγραφό της στην ΕΠΟ επισήμανε άλλη μια πτυχή του θέματος.

Ο κανονισμός απαγορεύει ρητά την πρόσληψη αλλοδαπού τεχνικού και για ν' αλλάξει πρέπει να γίνει ΓΣ. Οπως φαίνεται όμως η ηγεσία της Ομοσπονδίας για να υλοποιήσει την ειλημμένη απόφασή της ψάχνει να βρει "παραθυράκια" αδιαφορώντας για τη νομιμότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ