Κυριακή 8 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Η επόμενη μέρα της καταστροφής

ΚΑΜΠΟΥΛ.-

Τα συνεργεία διάσωσης που έχουν καταφτάσει στις απομακρυσμένες περιοχές της επαρχίας Ταχάρ, που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό, μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, συνεχίζουν το μακάβριο έργο τους για την ανέρευση τυχόν ζώντων ανάμεσα στα ερείπια. Ταυτόχρονα, άρχισε χτες, μια μέρα μετά το σεισμό, μεγάλη επιχείρηση παροχής βοήθειας και ανακούφισης των πληγέντων.

Η επιχείρηση αυτή οργανώνεται από τα Ηνωμένα Εθνη και από διάφορες ανθρωπιστικές οργανώσεις, δήλωσε εκπρόσωπος του ΟΗΕ από το Πακιστάν. Δύο ομάδες του οργανισμού έφτασαν χτες, ενώ αναμένεται ακόμα μία σήμερα στο βόρειο Αφγανιστάν για να εκτιμήσουν τις ζημιές, αλλά και τις άμεσες ανάγκες των πληγέντων. Οπως ανακοίνωσε το αφγανικό πρακτορείο ΑΙΡ, συνεργεία διάσωσης έχουν ήδη αρχίσει, κάτω από άθλιες καιρικές συνθήκες, να ερευνούν την ευρύτερη περιοχή Ρουστάκ για επιζώντες, όμως ο ακριβής αριθμός των θυμάτων είναι αδύνατον να καθοριστεί, τουλάχιστον προς το παρόν.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, τα θύματα είναι περισσότερα από 4 χιλιάδες, ενώ υπάρχουν περισσότεροι από 15.000 άστεγοι που διανυκτερεύουν στο ύπαιθρο σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, καθώς το χιόνι και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες κάνουν τη διαβίωση εφιαλτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ