Τρίτη 10 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ψήφισαν Ιορντανέσκου

Η ΕΠΟ αποφάσισε την πρόσληψη του Ρουμάνου προπονητή στην Εθνική ποδοσφαίρου

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας επιλογής ολοκληρώθηκε χθες, με την έγκριση από την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΠΟ της πρόσληψης Ιορντανέσκου στη θέση του ομοσπονδιακού εκλέκτορα. Οπως είχε επισημάνει ο "Ρ", μέσα στο Σαββατοκύριακο θα εντείνονταν οι παρασκηνιακές κινήσεις, πράγμα που έγινε, μ' αποτέλεσμα οι αντιρρήσεις στη χθεσινή συνεδρίαση να είναι σαφώς λιγότερες και υποτονικότερες. Μάλιστα η εισήγηση των προέδρων ΕΠΟ, ΕΠΑΕ, Σ. Αλημίση και Στ. Σφακιανάκη αντίστοιχα έγιναν αποδεκτές χωρίς το θέμα να τεθεί σε ψηφοφορία...

Ουσιαστικά η συνεδρίαση κράτησε περίπου δύο ώρες απλώς για να γίνει συζήτηση. Οι συσχετισμοί είχαν διαμορφωθεί πολύ πριν την έναρξη της διαδικασίας. Οι όποιου μεγέθους διαφωνίες εστιάστηκαν στο οικονομικό και την πεποίθηση κάποιων ότι πρέπει ο εκλέκτορας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος να 'ναι Ελληνας ή "ελληνοαναθρεμμένος".

Με άνετη πλειοψηφία λοιπόν ο "Στρατηγός", όπως είναι το παρατσούκλι του Ιορντανέσκου, από χθες είναι ουσιαστικά ο νέος ομοσπονδιακός εκλέκτορας. Το αργότερο την Τετάρτη θα έρθει στην Ελλάδα για να υπογράψει, αν και τυπικά τα καθήκοντα του θ' αναλάβει μετά το πέρας του Μουντιάλ όπου θα κοουτσάρει τη Ρουμανία. Ως τότε χρέη "υπηρεσιακού" θα εκτελεί ο Κ. Πολυχρονίου. Πάντως τη Δευτέρα ο Ρουμάνος θα δώσει το "παρών" στο Οσλο όπου θα γίνει ο καταρτισμός των ημερομηνιών για τα προκριματικά του "EURO 2000".

Ο Ιορντανέσκου θα πάρει 174 εκατ. δρχ. ως μισθό για διετές συμβόλαιο και πριμ 75 εκατ. δρχ. αν η Εθνική προκριθεί στα τελικά της διοργάνωσης. Την Εφορία θα πληρώσει η ΕΠΟ, που διατηρεί το δικαίωμα μονομερούς ανανέωσης του συμβολαίου για άλλα δύο χρόνια. Στην επιστασία του θα 'χει και τα υπόλοιπα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα.

Εκτός του Ρουμάνου υπήρχε ακόμα... 1 1/2 υποψηφιότητα. Το κλάσμα αφορά τον Μπλαχίν που ούτε καν συναντήθηκε με παράγοντα της Ομοσπονδίας. Ετσι τ' όνομά του στη διαδικασία είχε τυπικό χαρακτήρα. Ο Γκμοχ είχε υποστηριχτές, αλλά η πλειοψηφία συντάχθηκε με την εκτίμηση του Στ. Σφακιανάκη: "Στο οικονομικό ζητάει περίπου τα ίδια με τον Ιορντανέσκου, αλλά υστερεί σ' ευρωπαϊκή εμπειρία, συγκριτικά με το Ρουμάνο".

  • Τη στελέχωση των Πειθαρχικών Επιτροπών με συνταξιούχους δικαστές αποφάσισε το ΔΣ της ΕΠΟ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ