Πέμπτη 12 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Τραγικές καθυστερήσεις στην παράδοση της βοήθειας

ΓΚΑΝΤΖΙ.-

Η ελπίδα στα πρόσωπα των χωρικών που περίμεναν μία βδομάδα για βοήθεια, μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν την περιοχή τους, έσβησε πολύ γρήγορα. Το καραβάνι του διεθνούς Ερυθρού Σταυρού που πλησίαζε μεταφέροντας εφόδια, ιματισμό, τρόφιμα και φάρμακα, απλώς δεν είχε αρκετά να προσφέρει στις χιλιάδες των ανθρώπων που περίμεναν...

Στο μεταξύ, τα δύο πρώτα ελικόπτερα με ανθρωπιστική βοήθεια για τους σεισμόπληκτους έφτασαν χτες στην πόλη Ρουστάκ.

Το πρώτο ελικόπτερο, που προέρχεται από το γειτονικό Τατζικιστάν, μεταφέρει δύο τόνους τροφίμων, ρουχισμού και φαρμάκων, ενώ το δεύτερο, ένα καναδικό του Ερυθρού Σταυρού, μεταφέρει ανάλογη ποσότητα εφοδίων.

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις υπολογίζουν το συνολικό αριθμό των νεκρών σε 4.200, ενώ ο αριθμός των αστέγων υπολογίζεται σε χιλιάδες. Οι νεκροί ενταφιάζονται σε ομαδικούς τάφους.

Το πυκνό χιόνι εμπόδισε χτες τα σωστικά συνεργεία να σπεύσουν σε βοήθεια των χιλιάδων σεισμόπληκτων, που έχουν μείνει άστεγοι στο Βορειοανατολικό Αφγανιστάν, δημιουργώντας φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων της καταστροφικής μανίας του Εγκέλαδου, που έπληξε την περιοχή, θα αυξηθεί.

Οι φόβοι εντείνονται καθώς ήδη οι επιζήσαντες του σεισμού στα απομονωμένα χωριά έχουν αρχίσει να πεθαίνουν από το κρύο και την πείνα, ενώ η επιδείνωση των μετεωρολογικών συνθηκών καθιστά αδύνατη την προσγείωση αεροσκαφών στην περιοχή και επιβραδύνει δραματικά την εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ