Πέμπτη 12 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Αμερικανικές παραινέσεις...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Οι ΗΠΑ προέτρεψαν τον Αλβανό Πρόεδρο, Ρετζέπ Μεϊντάνι, να "προσεγγίσει" τις άλλες πολιτικές δυνάμεις και να "ενθαρρύνει τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης" στην κυβέρνηση της χώρας του.

Οι αμερικανικές απόψεις διατυπώθηκαν σε συνάντηση του Μεϊντάνι με τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τόμας Πίκερινγκ, ανακοίνωσε χτες ο εκπρόσωπος του υπουργείου Τζέιμς Ρούμπιν.

"Ο Πίκερινγκ προέτρεψε τον Μεϊντάνι να εκμεταλλευτεί τον υπερκομματικό χαρακτήρα της θέσης του και να προσεγγίσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Αλβανίας, προωθώντας τον εποικοδομητικό διάλογο και τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης στις κυβερνητικές υποθέσεις και στη σύνταξη ενός νέου Συντάγματος", ανέφερε ο Ρούμπιν.

Ο Πίκερινγκ "χαιρέτισε" την απόφαση του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος να επιστρέψει στο Κοινοβούλιο και εξέφρασε τις ευχές της κυβέρνησής του αυτή η εξέλιξη να πραγματοποιηθεί το συντομότερο.

Ακόμη, επανέλαβε τη δέσμευση των ΗΠΑ να συνδράμει την Αλβανία στην εφαρμογή των δημοκρατικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων και "συνεχάρη" τα Τίρανα για τη συνεργασία τους με τα διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με σκοπό "την ενίσχυση των μακροοικονομικών δεδομένων της οικονομίας τους" και την επίλυση του προβλήματος από τη δραστηριότητα των εταιριών πυραμιδικής μορφής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ