Σάββατο 14 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συντονισμένα σε νέους αγώνες

Σύσκεψη σωματείων της Αθήνας πραγματοποιείται τη Δευτέρα για την οργάνωση και το συντονισμό της δράσης, μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση

Πρωτοβουλία για το συντονισμό δράσης προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα, που απασχολούν τους εργαζόμενους της χώρας, ανέλαβαν σωματεία της Αθήνας, τα οποία καλούν σε κοινή σύσκεψη τη Δευτέρα 16 Φλεβάρη στις 6μμ στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων.Με τον ίδιο στόχο, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου καλεί σε σύσκεψη την Πέμπτη 19 Φλεβάρη στις 6μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Βόλου.Στην ανακοίνωσή τους, τα σωματεία της Αθήνας επισημαίνουν την οξύτητα των προβλημάτων, καθώς η κυβέρνηση ψήφισε τον αντιλαϊκότερο προϋπολογισμό των τελευταίων χρόνων, οι βιομήχανοι, αποθρασυμένοι απ' την κυβερνητική πολιτική, προσπαθούν να αφαιρέσουν εργατικές κατακτήσεις, ενώ οι ηγεσίες των ανώτερων συνδικαλιστικών οργανώσεων αρνούνται να αναλάβουν πρωτοβουλίες για συντονισμό αγώνων.

Η Χρ. Τσεντούρου,πρόεδρος του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, σχετικά με τους στόχους της σύσκεψης, μας δήλωσε: "Από κοινού δεκάδες σωματεία και συνδικαλιστές, θέλουμε να φέρουμε στο προσκήνιο την ανάγκη της πάλης για τη διεκδίκηση ικανοποιητικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, να οργανώσουμε καλύτερα την ενημέρωση και τον αγώνα των εργαζομένων γι' αυτές. Βέβαια, ήδη υπάρχει πλούσια αγωνιστική δράση σωματείων, εργοστασίων και κλάδων. Επίσης να αναδείξουμε τα αιτήματα που απαντούν στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων. Από κοινού να αποκρούσουμε την επίθεση που δέχεται ο θεσμός των συλλογικών συμβάσεων και από τις εργοδοτικές οργανώσεις και από την κυβερνητική πολιτική λιτότητας και αφαίρεσης δικαιωμάτων. Να αναδείξουμε τις ευθύνες της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ που έχει συμβάλει στην υπονόμευση του θεσμού και με το διεκδικητικό πλαίσιο, που είναι πολύ πιο πίσω απ' τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, και με τις διετείς συλλογικές συμβάσεις εργασίας, και με τον τρόπο διαπραγμάτευσης. Να αναδείξουμε την ανάγκη αλλαγής των συσχετισμών στη ΓΣΕΕ. Από κοινού σωματεία και συνδικαλιστές να ορθώσουμε αγωνιστικό μέτωπο - με συγκεκριμένες ενέργειες - απέναντι στη συστηματική καθημερινή επίθεση από τις εργοδοτικές οργανώσεις, την κυβέρνηση και τα ευρωπαϊκά μανιφέστα. Συντονισμένα να προβάλλουμε νέες διεκδικήσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ