Σάββατο 14 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ
Η απεργία στο "εδώλιο"!

Στα δικαστήρια προσέφυγε η οικογένεια Αγγελόπουλου, σε μια προσπάθεια ποινικοποίησης και απαγόρευσης των στάσεων εργασίας, που έχει κηρύξει το σωματείο για την ερχόμενη βδομάδα!

Η οικογένεια Αγγελόπουλου ξαναχτύπησε στη "Χαλυβουργική"!Με αγωγή που κατέθεσε χτες στο Πρωτοδικείο Αθήνας, ζητά να κηρυχτούν παράνομες και να απαγορευτούν οι στάσεις εργασίας, που αποφάσισε για την ερχόμενη βδομάδα το σωματείο των εργαζομένων!

Η αγωγή στρέφεται κατά του προέδρου και του γενικού γραμματέα του επιχειρησιακού σωματείου, για τους οποίους η οικογένεια Αγγελόπουλου ζητά, επιπλέον, να καταδικαστούν σε καταβολή προστίμου, ύψους 2 εκατομμυρίων ο καθένας και επίσης να επιφορτιστούν τα έξοδα της δίκης! Για να στηρίξει δε τις αξιώσεις της, φτάνει στο σημείο να επικαλείται παλιές δικαστικές αποφάσεις - ακόμα και αποφάσεις της προηγούμενης δεκαετίας (!) - που έβγαζαν "εκτός νόμου" παλαιότερες κινητοποιήσεις στη "Χαλυβουργική"!

Και αυτό, όταν αντί για απάντηση στα αιτήματα του σωματείου για την υπογραφή της διμερούς συμφωνίας για το 1998, έστειλε ένα τελεσίγραφο κι ένα πελώριο "όχι" σε όλα! Μετά από αυτή της τη στάση, το σωματείο κήρυξε δίωρες στάσεις εργασίας σε όλες τις βάρδιες για την ερχόμενη Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή.

Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στη "Χαλυβουργική" Δήμος Κουμπούρης,σε δήλωσή του τονίζει: "Από τη μια η χλιδή, οι προκλήσεις, τα πλούτη, οι φιέστες και τα παλάτια της οικογένειας Αγγελόπουλου. Από την άλλη εργαζόμενοι και συνδικαλιστές σύρονται στα δικαστήρια, γιατί τόλμησαν να ζητήσουν το δίκιο τους! Θεωρούμε απαράδεκτη την τακτική της επιχείρησης. Τα τελευταία χρόνια απολύθηκαν 500 εργαζόμενοι. Οσοι απόμειναν έχουν να πάρουν αύξηση τρία χρόνια. Επιπλέον τους αφαιρέθηκαν κατακτήσεις, με αποτέλεσμα να έχουν μείωση του εισοδήματός τους. Και έρχεται σήμερα η "Χαλυβουργική" να μας στείλει στα δικαστήρια, να στείλει, για μια ακόμα φορά, το ίδιο το δικαίωμα της απεργίας στο "εδώλιο". Οι εργαζόμενοι θα απαντήσουν αγωνιστικά, συσπειρωμένοι στο σωματείο τους και διεκδικώντας το δίκιο τους".

Η εκδίκαση της αγωγής θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ