Σάββατο 14 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Απεργούμε γιατί πεινάμε"

Σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο οι εργαζόμενοι στην ΓΚΡΕΪΤ - ΑΤΙΚ

Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν οι εργαζόμενοι της καπνεμπορικής επιχείρησης ΓΚΡΕΪΤ - ΑΤΙΚ ΑΕ,διεκδικώντας δεδουλευμένα, αποζημιώσεις, άδειες που τους οφείλει η εταιρία. Οι εργάτες και εργάτριες περιφρουρούν σε 24ωρη βάση τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και έχουν αναρτήσει πανό στις εισόδους της επιχείρησης, όπου γράφουν: ΑΠΕΡΓΙΑ - ΠΕΙΝΑΜΕ.Τους συγκεντρωμένους απεργούς επισκέφτηκαν χτες ο γραμματέας του ΕΚΘ Θ. Κυριακίδης και άλλοι εκπρόσωποι σωματείων, ενώ συνέχεια στο πλευρό των απεργών βρίσκονται τα μέλη της διοίκησης του Συνδικάτου Καπνεργατών.

Η πρόεδρος του Συνδικάτου Παναγιώτα Σιδηροπούλου δήλωσε σχετικά με την κινητοποίηση των εργαζομένων στην ΓΚΡΕΪΤ - ΑΤΙΚ: "Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να μη σταματήσουν με τίποτα τον αγώνα, όσες πιέσεις κι αν δεχτούν από τους εργοδότες. Η εταιρία των Χαρδαλιά και Βιδάλη αντιμετωπίζει προβλήματα από το '96. Οι εργαζόμενοι πολλές φορές "έκαναν πίσω" στις διεκδικήσεις τους, προκειμένου να σταθεί η επιχείρηση, αλλά στη συνέχεια κατάλαβαν ότι τους κορόιδευαν".

"Είμαστε ενάμιση χρόνο απλήρωτες. Περνάμε με δανεικά, όμως κι αυτά τώρα στέρεψαν. Αλλη χρωστάει νοίκια, άλλη χρωστάει το ρεύμα", λέει η εργάτρια Φ. Πεντσούδη.

"Εχουμε να πληρωθούμε εδώ και ενάμιση χρόνο. Συνέχεια μας κοροϊδεύουν τα αφεντικά. Μας λένε "θα σας πληρώσουμε" τη Δευτέρα, ύστερα το κάνουν Παρασκευή. Εμείς όμως έχουμε παιδιά να θρέψουμε, τα έξοδα "τρέχουν". Η οικονομική ανέχεια δημιουργεί γκρίνιες και τσακωμούς μέσα στις οικογένειες. Κάποτε ο εργάτης θα πρέπει να καταλάβει αυτή τη δύναμη που έχει στα χέρια του και να τη χρησιμοποιήσει, γιατί αλλιώς συνέχεια θα χάνει", δηλώνει ο Θεοδ. Χριστοφορίδης.

"Εγώ ζω μόνη μου. Εχω τρία νοίκια να πληρώσω και ο νοικοκύρης μου με απειλεί να με βγάλει έξω. Εδώ έχω μια απόδειξη της ΔΕΗ που έχει λήξει και θα μου κόψουν το φως", προσθέτει η Αφροδίτη Ιωαννίδου.

Α. Ν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ