Τετάρτη 18 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2004
Το κεφάλαιο το πάνω χέρι
  • Αρχισε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για την οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004
  • Μπ. Αγγουράκης: Σε ευθεία σύγκρουση με το ολυμπιακό ιδεώδες

Αρχισε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για την οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων - Αθήνα 2004, συζήτηση που ολοκληρώνεται αύριο.

Αιτιολογώντας την αρνητική ψήφο του ΚΚΕ στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο, ο βουλευτής Μπ. Αγγουράκης τόνισε ότι η συγκεκριμένη στάση απορρέει από το γεγονός ότι τόσο η κυβερνητική πολιτική, όσο και αυτά που ακολούθησαν μετά την ανάληψη της Ολυμπιάδας, επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις που σε ανύποπτο χρόνο είχε κάνει το ΚΚΕ για τις επιδιώξεις της κυβέρνησης στο θέμα των αγώνων.

Ο Μπ. Αγγουράκης σημείωσε ότι καλλιεργείται ένα κλίμα "εθνικής ομοψυχίας", που αξιοποιεί η κυβέρνηση, για να καλύψει την αντιλαϊκή συνολικά πολιτική της, αλλά και τη συγκεκριμένη αντιαθλητική πολιτική της. Οι εξελίξεις, υπογράμμισε, επιβεβαίωσαν την ανάγκη οι Ολυμπιακοί Αγώνες να απαλλαγούν από την εμπορευματοποίηση, να αποτελέσουν βήμα συνάντησης και φιλίας των λαών, να αναβαθμιστεί το περιβάλλον και να αναπτυχθεί ο μαζικός ερασιτεχνικός αθλητισμός.

"Δυστυχώς, το νομοσχέδιο επιβεβαίωσε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 αξιοποιούνται από την κυβέρνηση για τον εξωραϊσμό της αντιλαϊκής πολιτικής και έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με το ολυμπιακό ιδεώδες", είπε ο Μπ. Αγγουράκης, τονίζοντας πως αυτό γίνεται εμφανές και από τον τρόπο συγκρότησης της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων μέσω της οποίας το μεγάλο κεφάλαιο καραδοκεί για να κερδοσκοπήσει.

Το κύριο ερώτημα για μας, είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ, είναι ποιος θα έχει το πάνω χέρι: Το κεφάλαιο ή το κίνημα των εργαζομένων, της νεολαίας και γενικότερα οι μαζικοί φορείς της χώρας;

Αναφερόμενος στις προϋποθέσεις, κάτω από τις οποίες θα μπορούσε να υπάρξει μια διαφορετική πορεία, τόνισε ότι αυτό θα γινόταν: Εάν με αφορμή τους αγώνες είχαμε εισαγωγή της Φυσικής Αγωγής σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, αναβάθμιση της πολιτικής υγείας της νεολαίας, ύπαρξη ερασιτεχνικών προγραμμάτων στις συνοικίες και τους ΟΤΑ, τα συνδικάτα, ενίσχυση των ΤΕΦΑΑ, εκδημοκρατισμό του αθλητικού οικοδομήματος, καμπάνια ενάντια στο ντόπινγκ, τη βία και τον χουλιγκανισμό κ.ά.

Για το ΚΚΕ, τόνισε, οι Ολυμπιακοί του 2004 δεν πρέπει να είναι μια στιγμιαία υπόθεση, αλλά μια συνολική προσπάθεια με μέτρα εξυπηρέτησης του περιβάλλοντος και των δικαιωμάτων του λαού κάτι που δυστυχώς δε γίνεται ούτε με το νομοσχέδιο, ούτε με το φάκελο της υποψηφιότητας. Αφού χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Οργανωτικής Επιτροπής ανακοινώθηκε πριν ακόμα η Βουλή αποφασίσει για το σχήμα που αυτή θα είχε, τόνισε ότι το κίνημα με τις κινητοποιήσεις του μπορούν να πετύχουν μία σειρά διορθώσεις, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί κατά το δυνατόν η ζημιά που θα γίνει.

Κατά του νομοσχεδίου τάχθηκαν, με τις ομιλίες τους, και οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ