Τετάρτη 18 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σε ανώνυμη εταιρία μετατρέπουν τον ΟΣΚ

Συζητήθηκε χτες στη Βουλή Ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Ορέστη Κολοζώφ

Τους κινδύνους κατεδάφισης των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, καθώς και τον πολλαπλασιασμό των εξόδων για το έργο του, ενόψει των προθέσεων της κυβέρνησης να τον μετατρέψει σε ΑΕ, επισήμανε χτες στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Ορέστης Κολοζώφ.Τα παραπάνω ανέπτυξε σε Ερώτησή του προς τον υφυπουργό Παιδείας Ιωάννη Ανθόπουλο, ο οποίος υποστήριξε ότι δε θα υπάρξει καμία αλλαγή στο εργασιακό καθεστώς.

Επίσης ο υφυπουργός Παιδείας έκανε λόγο για "μετασχηματισμό σε ΑΕ" "προκειμένου να απαγκιστρώσουμε τον ΟΣΚ από τον κορμό των δημόσιων υπηρεσιών". Στόχος, επισήμανε, είναι ένας "ευέλικτος οργανισμός, δυναμική εξελισσόμενη επιχείρηση" με "καλύτερους χρόνους, καλύτερες επιδόσεις. Ποιοτική αποτελεσματικότητα".

Ανταπαντώντας ο Ορ. Κολοζώφ τόνισε ότι "η αλλαγή του οργανισμού σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να κρατήσει και το ίδιο εργασιακό καθεστώς. Περνάει στη σφαίρα του ιδιωτικού δικαίου. Θα λειτουργήσει με τους νόμους της αγοράς". Πρόσθεσε δε πως με τον τρόπο αυτό "πολλαπλασιάζουμε τα έξοδα" του έργου του ΟΣΚ, παραθέτοντας και τα σχετικά στοιχεία. Καταλήγοντας ζήτησε τη διατήρηση του ασφαλιστικού καθεστώτος των εργαζομένων και της μονιμότητάς τους, τονίζοντας ότι από τη στιγμή που θα μετατραπεί σε ΑΕ, ο νόμος δίνει τη δυνατότητα αλλαγής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ