Τετάρτη 18 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανησυχητικά φαινόμενα στις Ενοπλες Δυνάμεις

Συζητήθηκε χθες στη Βουλή Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Μπ. Αγγουράκη

Την έντονη ανησυχία του ΚΚΕ, για τα συχνά φαινόμενα εθνικισμού, στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, εξέφρασε χθες στη Βουλή, ο βουλευτής του Κόμματος, Μπ. Αγγουράκης,με Ερώτησή του προς τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας Δ. Αποστολάκη. Ο τελευταίος έσπευσε από την πλευρά του να τονίσει ότι δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας, καθώς και ότι τέτοια φαινόμενα ελέγχονται και επιβάλλονται οι ανάλογες κυρώσεις.

Ο Δ. Αποστολάκης, αναφερόμενος στο περιεχόμενο των σπουδών στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων (Αξιωματικοί - Υπαξιωματικοί) είπε ότι εφαρμόζονται ειδικά προγράμματα με στόχο τη δημοκρατική διαπαιδαγώγηση. Ενώ για τα φαινόμενα εθνικισμού (εμβατήρια αναλόγου περιεχομένου, δράση "Χρυσής Αυγής" κλπ.) υποστήριξε ότι γίνεται κάθε προσπάθεια για τον έλεγχο των φαινομένων.

Πάντως, ο Μπ. Αγγουράκης σημείωσε ότι "δυστυχώς κρούσματα τέτοιας φύσης, παρά τις όποιες προσπάθειες γίνονται, πληθαίνουν", αναφέροντας μια σειρά παραδείγματα και καταγγελίες που εμφανίστηκαν στον ημερήσιο Τύπο. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε και στη δράση οργανώσεων "εφέδρων" με εθνικιστική κατεύθυνση, ακόμα και σε οργανώσεις γυναικών όπως, π.χ., στα Χανιά. Κατέληξε λέγοντας ότι από την πλευρά του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, πρέπει να παρθούν πιο αυστηρά μέτρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ