Παρασκευή 20 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Τώρα κινητοποίηση για ΟΛΠ - ΟΛΘ

Την ανάγκη να αποφασιστούν άμεσα αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για να μην περάσει η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος που εντάσσει τους Οργανισμούς Λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης στο νόμο 2414/96, μέσω του οποίου μετατρέπει τους δύο οργανισμούς από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου σε Ιδιωτικού, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υπάλληλων Λιμανιών Ελλάδας.

Η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα στην ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι οι συνέπειες μιας τέτοιας ενέργειας, τόσο για τα λιμάνια, όσο και για τους εργαζόμενους σ' αυτά, θα είναι ανυπολόγιστα καταστροφικές. "Ανοίγει ο δρόμος - σημειώνει η ΔΕ - για το ξεπούλημα των λιμανιών και ταυτόχρονα θα έχουμε ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων". Αυτό πρακτικά σημαίνει απώλεια της δημοσιοϋπαλληλικής σχέσης και μετατροπή της σε ιδιωτικού υπαλλήλου αορίστου χρόνου, ανατροπή των υφιστάμενων εργασιακών σχέσεων και απολύσεις. Επίσης, ανατροπή των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

"Η κατάσταση - τονίζεται - έχει φτάσει στο απροχώρητο. Καλούμε για μια ακόμη φορά τα ΔΣ των συνδικαλιστικών ενώσεων να εφαρμόσουν ΤΩΡΑ στην πράξη την ομόφωνη απόφαση των συνδικάτων μας για υπεράσπιση του θεσμικού πλαισίου του ΝΠΔΔ των λιμανιών από την προωθούμενη μετατροπή του. Κανένας διάλογος δεν μπορεί να γίνει με τη διοίκηση - κυβέρνηση, με δεδομένη τη θέση της για μετατροπή σε ΝΠΙΔ. Αντίθετα, όπως από τα πράγματα επιβάλλεται, ο μόνος τρόπος για να αντιδράσουμε είναι η άμεση κινητοποίηση, με βασικό και αδιαπραγμάτευτο αίτημα να μη θιγεί το υφιστάμενο καθεστώς του ΝΠΔΔ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ