Παρασκευή 20 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ
Τώρα ζητά φυλάκιση των συνδικαλιστών!

Επικαλούμενη δικαστική απόφαση του 1988, η οικογένεια Αγγελόπουλου επιδιώκει τη "διά βίου" απαγόρευση της απεργίας στη "Χαλυβουργική"! Καθολική η συμμετοχή των εργαζομένων σε στάση εργασίας

Επανέρχεται με νέες απειλές και δικαστικές προσφυγές κατά του σωματείου η "Χαλυβουργική"!Μετά την απόρριψη από το δικαστήριο της αγωγής της, με την οποία ζητούσε να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η δίωρη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι, χτες κραδαίνοντας και πάλι δικαστική απόφαση του '88 (!), μηνύει όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η εταιρία αυτή τη φορά καταφέρεται ενάντια σε κάθε ένα μέλος του ΔΣ σαν "διαμορφωτές των αποφάσεων του σωματείου" και ζητά να τους επιβληθεί ποινή φυλάκισης ενός έτους στον καθένα και για κάθε στάση εργασίας που κήρυξαν ξεχωριστά.Επίσης ζητά να κηρυχτεί η απόφαση που θα εκδώσει το δικαστήριο προσωρινά εκτελεστή.

Παράλληλα, η εταιρία με έγγραφη δήλωσή της, που επέδωσε στο σωματείο με δικαστικό επιμελητή, ισχυρίζεται ότι παρά την απόρριψη της αγωγής της απ' το δικαστήριο, όλες οι στάσεις εργασίας είναι απαγορευμένες απ' τη δικαστική απόφαση του '88 (!) και απειλεί: "Σας γνωρίζουμε ότι θα ζητήσουμε - το ίδιο θα κάνουμε και πάντοτε στο μέλλον - την κατάπτωση των ποινών για κάθε στάση εργασίας και ότι θα στραφούμε ατομικά κατά του καθενός σας για την αποκατάσταση κάθε ζημιάς που μας έχει προκαλέσει ή θα μας προκαλέσει κάθε στάση εργασίας που θα παραβιάζει τη δικαστική απαγόρευση"!

Στο μεταξύ χτες οι εργαζόμενοι της απογευματινής βάρδιας πραγματοποίησαν, με καθολική συμμετοχή, δίωρη στάση εργασίας. Ανάλογη στάση είχαν πραγματοποιήσει προχτές Τετάρτη οι εργαζόμενοι της πρωινής βάρδιας, ενώ ξημερώματα αύριο Σάββατο θα πραγματοποιήσουν δίωρη στάση οι εργαζόμενοι της νυχτερινής βάρδιας.

Ο Δ. Κουμπούρης,πρόεδρος του σωματείου, μας δήλωσε πως "σε καμιά περίπτωση, ούτε οι νέες απειλές της "Χαλυβουργικής" δε θα μας εμποδίσουν να ασκήσουμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας στην απεργιακή κινητοποίηση. Συνεχίζουμε τον αγώνα και καλούμε την εταιρία να αφήσει την αδιάλλακτη στάση και να συζητήσει και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά μας".

  • Με ανακοίνωσή της η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά καταγγέλλει την αντεργατική στάση της "Χαλυβουργικής".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ