Κυριακή 22 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δημόσια συζήτηση για το Μέτωπο

Πραγματοποιήθηκε χτες η δημόσια συζήτηση της ΚΕ του ΚΚΕ με θέμα την πολιτική πρόταση για τη συγκρότηση του κοινωνικοπολιτικού Μετώπου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στο Ξενοδοχείο "Τιτάνια" - συνεχιζόταν μέχρι αργά το απόγευμα - η εκδήλωση - δημόσια συζήτηση για τη συγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου πάλης, που επεξεργάστηκε το 15ο Συνεδρίου του ΚΚΕ. Συμμετείχαν εκατοντάδες στελέχη του μαζικού λαϊκού κινήματος, συνδικαλιστές παράγοντες της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, προσωπικότητες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, της διανόησης και γενικότερα της καλλιτεχνικής και πνευματικής ζωής του τόπου,

Η συζήτηση, επικεντρώθηκε στη διερεύνηση των προϋποθέσεων, την ανίχνευση του δρόμου μέσα από τον οποίο θα μπαίνουν οι βάσεις για τη συγκρότηση του μετώπου πάλης, το οποίο θα υλοποιεί την αγωνιστική κοινωνικοπολιτική συμμαχία των εργαζομένων της μικρομεσαίας αγροτιάς, των επαγγελματοβιοτεχνών, της νεολαίας και άλλων τμημάτων του λαϊκού κινήματος και θα θέτει στόχο την ανατροπή του κυρίαρχου μπλοκ δυνάμεων. Στη συζήτηση συμμετείχαν δεκάδες από τους παρευρισκόμενους. Αναπτύχθηκε γόνιμος προβληματισμός, υπήρξε πλούσια ανταλλαγή απόψεων και κατατέθηκε η πείρα τόσο από τους αγώνες που αναπτύσσονται ιδιαίτερα έντονοι το τελευταίο διάστημα, όσο και από τη διάθεση των ομιλητών για την οργανωμένη αντιπαράθεση με την πολιτική που ασκείται στη χώρα. Υπογραμμίστηκε η αναγκαιότητα, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία, για τη συσπείρωση όλων εκείνων των δυνάμεων που υπάρχουν και θέλουν να αντισταθούν αποτελεσματικά στη στρατηγική που ακολουθείται σήμερα από την κυβέρνηση και το μπλοκ των δυνάμεων που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, η οποία προκαλεί τόσα δεινά στο λαό.

Απ' όλους σχεδόν εκφράστηκε η αναγκαιότητα και η ρεαλιστικότητα της πρότασης για τη συγκρότηση του κοινωνικοπολιτικού μετώπου πάλης, κάτι που θα εμπνεύσει τους λαϊκούς αγώνες και θα συσπειρώσει το λαό στον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή, αυταρχική, αντιδημοκρατική πολιτική και τακτική της κυβέρνησης, στην πορεία για την αλλαγή των συσχετισμών και την κατάκτηση της πολιτικής εξουσίας από το λαό.

Την πρόταση του ΚΚΕ παρουσίασε ο Δ. Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος και διευθυντής του "Ρ", ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής. Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα είναι η παρακάτω:

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οργανώνουμε την αντίσταση και την αλληλεγγύη. Ανοίγουμε πλατιά συζήτηση για την πολιτική του ΚΚΕ (2015-07-21 00:00:00.0)
Συγκέντρωση της Αχτίδας Εργατοϋπαλλήλων (2000-12-09 00:00:00.0)
Συγκέντρωση της Αχτίδας Εργατοϋπαλλήλων (2000-12-08 00:00:00.0)
Συγκέντρωση - συζήτηση για το Μέτωπο (1998-04-23 00:00:00.0)
Δημόσια συζήτηση για το Μέτωπο (1998-02-18 00:00:00.0)
Για το αντιιμπεριαλιστικό αντιμονοπωλιακό δημοκρατικό μέτωπο πάλης (1997-05-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ