Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγκέντρωση της Αχτίδας Εργατοϋπαλλήλων
Τη Δευτέρα, 11/12, στην «Πανηπειρωτική» στις 6 μ.μ., για την παρουσίαση των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο

Κάλεσμα συζήτησης και δράσης απευθύνει στους εργατοϋπαλλήλους η Αχτίδα Εργατοϋπαλλήλων της ΚΟΑ του ΚΚΕ, με αφορμή τη συγκέντρωση που διοργανώνει για την παρουσίαση των Θέσεων της ΚΕ του Κόμματος για το 16ο Συνέδριο, τη Δευτέρα, 11/12, στις 6 μ.μ., στην «Πανηπειρωτική» (Κλεισθένους 15), με ομιλητή τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του Συνδικαλιστικού Τμήματος της ΚΕ του Κόμματος.

«Το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ είναι και δική σου υπόθεση», τονίζει στην ανακοίνωση-κάλεσμά της η Αχτίδα και διευκρινίζει αμέσως μετά: «Η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για την αναγκαιότητα συγκρότησης του Λαϊκού Μετώπου απευθύνεται προς όλο το λαό και ιδιαίτερα στην εργατική τάξη, στους άνεργους, στους συνταξιούχους, στις εργατικές οικογένειες, που καθημερινά βλέπουν τα εισοδήματά τους να έχουν όλο και μικρότερο αντίκρισμα, που ζουν στην ανασφάλεια και τη φτώχεια, που βιώνουν το κλείσιμο των επιχειρήσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις, την ανεργία, που τους αφαιρούν το δικαίωμα στη δουλιά, τα εργασιακά τους δικαιώματα και κατακτήσεις, που η ζωή τους στριμώχνεται στις συμπληγάδες πέτρες των σεμιναρίων, της μερικής απασχόλησης, του ελαστικού ωραρίου».

«Ο δρόμος του Μετώπου είναι η δική σου προοπτική, η δική σου πορεία», σημειώνει, επεξηγώντας: «Γιατί θέλει την εργατική τάξη πρωτοπόρα στους λαϊκούς αγώνες, ενωμένη και δυνατή ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ και μονοπωλίων. Αγωνίζεται για την πολιτική προοπτική της σύγκρουσης με τον ιμπεριαλισμό και τη "νέα τάξη", οραματίζεται μια Ελλάδα ανεξάρτητη, ειρηνική, της λαϊκής εξουσίας και της λαϊκής οικονομίας».

Καταλήγοντας η Αχτίδα καλεί τους εργατοϋπαλλήλους να στηρίξουν τη δράση και την πολιτική του ΚΚΕ, να οργανώσουν τον αγώνα τους, να στηρίξουν τον ταξικό πόλο στο εργατικό κίνημα. «Πάρε τώρα θέση δίπλα στις ταξικές δυνάμεις. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ είναι βασική προϋπόθεση για να πάρει ο αγώνας δύναμη και προοπτική», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ