Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΗΘΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ
Αρνείται η κυβέρνηση την επιδότηση ενόψει γιορτών

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Σπ. Στριφτάρη

Η κυβέρνηση, πιστή στην ανάλγητη πολιτικής της, δε σκοπεύει να χορηγήσει επίδομα - βοήθεια ενός μισθού ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στους ανέργους που δεν επιδοτούνται ούτε και να αυξήσει το ύψος του επιδόματος ανεργίας και τη διάρκειά του.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Σ. Στριφτάρης, αλλά ο υφυπουργός Εργασίας Χ. Πρωτόπαπας το ξέκοψε στην απάντησή του ότι «δεν μπορούμε να αυξήσουμε αυτή τη στιγμή όλα τα επιδόματα και δεν μπορούμε να δώσουμε σε όλους τους ανέργους βοήθημα ενός μισθού. Ολοι θα το θέλαμε (!) αλλά ο προϋπολογισμός του ΟΑΕΔ είναι συγκεκριμένος». Κατά τα άλλα, ο υφυπουργός ως τρίτος παρατηρητής αναγνώρισε ότι το επίδομα ανεργίας είναι χαμηλό και ο χρόνος επιδότησης μόλις δώδεκα μήνες.

Ο Χ. Πρωτόπαπας ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση ευνοεί «την επιδότηση της απασχόλησης και την εξεύρεση της εργασίας» και γενικώς και αορίστως είπε ότι «τα επιδόματα θα αυξηθούν κάποια στιγμή(!)».

Ο Σπ. Στριφτάρης τόνισε ότι το θέμα είναι να μην υπάρχουν άνεργοι, αλλά η κυβέρνηση δεν έχει ούτε τέτοια φιλοσοφία ούτε τέτοια πολιτική. «Γιατί, είπε, αν είχε τέτοιο πνεύμα και τέτοια φιλοσοφία θα κρατούσατε τουλάχιστον το 9% της ανεργίας που πήρατε από την τελευταία κυβερνητική σας θητεία και δε θα την πηγαίνατε στο 13%.

Επομένως, η πολιτική σας δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα της ανεργίας και το θέμα είναι αυτοί οι άνθρωποι, οι 400.000 που αν δώσετε έναν βασικό μισθό γύρω στις 150.000 θα στοιχίσει περίπου 60 δισ. δρχ. Αλλά οι φοροαπαλλαγές που δώσατε στους "έχοντες" με το πρόσφατο φορολογικό νόμο είναι πολύ περισσότερες από αυτά που ζητάμε σήμερα για τους ανέργους. Οσον αφορά αυτούς που επιδοτούνται, το επίδομα ανεργίας είναι το 48% περίπου του βασικού μισθού και για δώδεκα μήνες.

Οταν θέλετε να καλύψετε τις δικές σας ψευδεπίγραφες κοινωνικές πολιτικές, χρησιμοποιείτε λεφτά από άλλους λογαριασμούς άσχετους και όταν είναι για την αλληλεγγύη δε λέτε τσιμουδιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ