Σάββατο 9 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΝΗΜΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΝΑΓΝΗΣΙΑ
Αθέτησε την υπόσχεσή της η κυβέρνηση

  Κατατέθηκε σχετική Ερώτηση από το ΚΚΕ στη Βουλή

Ερώτηση για τον υπουργό Εθνικής Αμυνας κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Γιάννης Παττάκης, που αφορά στην ανέγερση μνημείου Εθνικής Αντίστασης στην περιοχή της Μαγνησίας και στην αθέτηση σχετικής δέσμευσης του υπουργού που είχε δώσει σε άλλη Ερώτηση για το ίδιο θέμα βουλευτών του ΚΚΕ.

Στο κείμενο της Ερώτησης σημειώνεται: «Σε απάντηση της 852/21-7-99 Ερώτησης βουλευτών του ΚΚΕ σχετικά με το αίτημα της ανέγερσης Μνημείου Εθνικής Αντίστασης στην περιοχή της Μαγνησίας, ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο θα συμβάλει στη χρηματοδότηση τού έργου και ότι στον υπό κατάρτιση προϋπολογισμό του Επιτελείου του ΥΕΘΑ (ΕΠΥΕΘΑ) για το έτος 2000 έχει αποφασιστεί να εγγραφεί ειδική πίστωση προκειμένου να καταστεί δυνατή η ως ένα βαθμό χρηματοδότηση του προαναφερόμενου μνημείου».

«Επειδή το έτος 2000 τελειώνει - καταλήγει η Ερώτηση - και δεν μπορεί να εμπαίζονται ζωντανοί και νεκροί της ηρωικής μας Εθνικής Αντίστασης, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός γιατί δεν τήρησε την παραπάνω γραπτή δέσμευσή του; Τι σκοπεύει να κάνει τώρα προκειμένου και το υπουργείο να συμβάλει στην ανέγερση Μνημείου Εθνικής Αντίστασης στην περιοχή της Μαγνησίας;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ