Παρασκευή 6 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θεατρικές βραδιές
  • Παρατείνονται μέχρι την Κυριακή, στον ανακαινισμένο χώρο του "Γκαράζ" του Εθνικού Θεάτρου οι παραστάσεις του "Αδειου χώρου",που λειτουργεί στο πλαίσιο της Πειραματικής Σκηνής."Ο Κρητικός" του Διονυσίου Σολωμού,αφηγηματικό ποίημα, που πρώτη φορά αποδίδεται θεατρικά. Η δραματουργική επεξεργασία είναι του Βασίλη Δούβλη και της Ευαγγελίας Σαραβάνου,η οποία υπογράφει και τη σκηνοθεσία. Τα σκηνικά - κοστούμια είναι της Αγγελικής Μπριονόβαλη,η μουσική του Μιχάλη Μουστάκη,οι χορογραφίες της Σύλβιας Βούσουρα.Παίζουν: Π. Ζαγανιάρης, Φ. Φλέβα, Μ. Παμπούκη, Δ. Σαραφείδου, Τ. Μανωλόπουλος, Μ. Καραθάνου κ. ά. Είσοδος ελεύθερη.
  • Από χτες και για 20 μόνο παραστάσεις, η Κατερίνα Βασιλάκου θα βρίσκεται, στο "Ιλίσια Στούντιο",όπου παρουσιάζει έξι μονόπρακτα των Κοκτό, Τσέχοφ, Κιντέρο, με το γενικό τίτλο "Ερωτας για έξι πρόσωπα".Η σκηνοθεσία είναι της Κατερίνας Βασιλάκου,τα σκηνικά - κοστούμια της Ελλης Πανούση,ενώ το βασικό τραγούδι του έργου έγραψε και ερμηνεύει η Φωτεινή Σαββατιανού.Μαζί της παίζει ο Γιώργος Σπανόπουλος.
  • Στο θέατρο "Διθύραμβος" θα φιλοξενηθεί από σήμερα ο θίασος "Κράμα" με την κωμωδία του Ρικ Αμποτ "Η παράσταση συνεχίζεται",σε σκηνοθεσία Ακίνδυνου Γκίκα,μετάφραση Ζάννας Αρμάου,σκηνικά - κοστούμια Νίκου Λεγάκη,μουσική επιμέλεια Ιάκωβου Δρόσου.Μια παράσταση που δίνει στο θεατή την ευκαιρία να ζήσει τις πρόβες, τη γενική δοκιμή, τις ίντριγκες, τους έρωτες και ένα "ανεξιχνίαστο", μυστηριώδες αστυνομικό μυστήριο. Παίζουν: Ακίνδυνος Γκίκας, Κωνσταντίνος Σταρίδας, Μιχαέλα Αντωνίου, Ινώ Μενεγάκη, Αρης Τρουπάκης κ. ά.
  • Ενα νέο θέατρο, το "Αττικό Θέατρο Αθηνών" (Φωκαίας 4 και Αριστοτέλους) εγκαινιάζεται, σήμερα, με το έργο "Τα Αρραβωνιάσματα" του Δημήτρη Μπόγρη,που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Διομήδη Φωτιάδη.Παίζουν: Σπύρος Καλογήρου, Ευαγγελία Σαμιωτάκη,κ. ά.
  • Παρουσίαση της Αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων με τίτλο "Ελληνικός Κινηματογράφος - Ελληνες Κωμικοί" θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 7μ.μ. στο "Παλλάς". Την εκδήλωση διοργανώνουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και το ΣΕΗ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ