Παρασκευή 6 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Για τη Μέρα της Γυναίκας

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας πραγματοποιούνται σχετικές εκδηλώσεις αυτές τις ημέρες:

  • Αύριο (5.30μ.μ.) και την Κυριακή (10π.μ.), στο Δημαρχείο Βόλου θα πραγματοποιηθεί συνέδριο με θέμα "Η γυναίκα στη νεοελληνική λογοτεχνία". Το οργανώνουν η Ενωτική Πορεία Συγγραφέων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το περιοδικό "Ομπρέλα". Μεταξύ των ομιλητών είναι τακτικοί και επίκουροι καθηγητές Πανεπιστημίων, λέκτορες, δόκτορες και λογοτέχνες.
  • Στις 9/3 (7μ.μ.) η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών (Γενναδίου 8), οργανώνει εκδήλωση με θέμα "Η θεά της γονιμότητας και η διαχρονικότητά της - Ποιητικό δρώμενο αφιερωμένο στην Ημέρα της Γυναίκας". Θα μιλήσει η Ελευθερία Αναγνωστάκη - Τζαβάρα.Διαφάνειες θα παρουσιάσει η γλύπτρια Ελισάβετ Βάλβη.Μουσική επένδυση Θωμά Ταμβάκου.
  • Ο δήμος Ηρακλείου Αττικής,στις 9/3 (7μ.μ.), στο 1ο Γυμνάσιο (Πεύκων 50), θα βραβεύσει 10 γυναίκες για την προσφορά τους σε διάφορους τομείς. Την ευθύνη της οργάνωσης έχει η πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου, Μαίρη Ιγγλέση.
  • Ο Δήμος Χαϊδαρίου και το Κέντρο Πολιτισμού "Παλατάκι" γιορτάζουν την Ημέρα της Γυναίκας, τιμώντας την ηρωίδα Κύπρια δασκάλα από την Αγία Τριάδα Αμμόχωστου, Ελένη Φωκά,η οποία παρέμεινε στην έδρα της στα Κατεχόμενα εδάφη. Η εκδήλωση θα γίνει στις 9/3 (6μ.μ.), στο "Παλατάκι" (Λεωφ. Αθηνών και στρ. Καραϊσκάκη).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ