Παρασκευή 6 Μάρτη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Συμφωνικά, παραδοσιακά, λαϊκά

Ανέκδοτα αρβανίτικα τραγούδια θα παρουσιαστούν στη συναυλία, που θα δώσουν αύριο (8.30μ.μ.), στο "Παλλάς" οι Θανάσης Μωραϊτης, Δόμνα Σαμίου, Αφροδίτη Μάνου,τραγουδιστές από τα Καλύβια Αττικής και η παιδική χορωδία Ωδείου Κόνταλι.

Αύριο, επίσης, (8.30μ.μ.), στο Αθηναϊκό Δημοτικό Θέατρο η Συμφωνική Δημοτική Ορχήστρα Αθηνών σε διεύθυνση του Ελ. Καλκάνη και σολίστ στο πιάνο τον Μεν. Τσικλίδη θα δώσει συναυλία με έργα Κόπλαντ, Ραχμάνινωφ και Τσαϊκόφσκι. Είσοδος ελεύθερη.

Στη μνήμη του αρχιμουσικού Μιλτιάδη Καρύδη είναι αφιερωμένες οι δυο συναυλίες που θα δώσουν η Ορχήστρα και Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής αύριο και μεθαύριο στο Μέγαρο Μουσικής. Σε διεύθυνση του Κάρολου Τρικολίδη θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με επίκεντρο τα "Κάρμινα Μπουράνα" του Καρλ Ορφ. Στον ίδιο χώρο από σήμερα ξεκινούν οι παραστάσεις του "Μαγικού Αυλού" του Μότσαρτ από τις περίφημες Μαριονέτες του Ζάλτσμπουργκ.

Η λαϊκή ορχήστρα "Μίκης Θεοδωράκης" σήμερα και αύριο εμφανίζεται "Στον αέρα" (Πετρούπολη) με τραγούδια του συνθέτη. Τραγουδούν οι Σωτηρία Λεονάρδου, Αλέξια και Παναγιώτης Καραδημήτρης.

"Πορτρέτα συνθετών" ονομάζεται ο κύκλος μουσικών διαλέξεων, που διοργανώνει η Ενωση Ελλήνων Μουσουργών σε συνεργασία με το Κεντρικό Ωδείο. Τη Δευτέρα (8μ.μ.), Πατησίων και Τήνου 12, ο Ιωσήφ Μπενάκης παρουσιάζει έργα του και μιλά για τη δουλιά του. Είσοδος ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ